Grimstad Adressetidende

Rybak imponerte

Det Musikkens Venner serverte oss lørdag kveld, i samarbeid med Kulturråde­t og Grimstad kulturhus, hadde ikke spor av småbyens begrensnin­ger, her fikk vi fra øverste hylle.

-

Trondheims­olistene er et strykeorke­ster på internasjo­nalt nivå, blant annet valgt ut som samarbeids­partner av fioliniste­n Anne-Sophie Mutter og pianisten Leif Ove Andsnes, utelukkend­e på grunn av hvordan de spiller.

Lederen for orkesteret, Geir Inge Lotsberg, var den som hentet fram og kanalisert­e all energien i de unge musikerne. Ikke minst til kveldens store vågestykke, Sonate for strykere av 1900-tallskompo­nisten Hans Werner Henze. Dette var nytt og uvant for Grimstads publikum.

Sjarmerte

Dette var nok et smart trekk fra Trondheims­olistenes side, for å utvide horisonten til det store flertallet av de mange publikumme­re som nok var kommet først og fremst for å høre og se kveldens solist, multitalen­tet Alexander Rybak. Han entret scenen med den gutteaktig­e sjarmen vi alle kjenner fra tv-ruta, og han forlot den som en stor og allsidig fiolinist. Selvfølgel­ig fikk vi Fairytale, og til stor underholdn­ing fikk førstefiol­ingruppa prøve seg på akrobatisk­e øvelser som vanligvis utføres under strykesemi­narenes mer lukkede sosiale samvaer.

Ekstranumm­er

I tillegg til dette var det en stemme, en sceneopptr­eden og et fiolinspil­l i én person som kunne ha stått solid hver for seg. Vi fikk høre Dagsland, vi fikk swing, vi fikk en ungarsk suite, vi fikk Elvis, og vi fikk Vivaldi og Kreisler. Og som ekstranumm­er fikk vi en smak av norsk folkemusik­k. Mye av dette arrangert, og noe også laget, av Rybak selv.

 ??  ?? KONSERT: Lørdag var det konsert med Alexander Rybak og Trondheims­olistene i Kulturhuse­t.
KONSERT: Lørdag var det konsert med Alexander Rybak og Trondheims­olistene i Kulturhuse­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway