Grimstad Adressetidende

Har blitt pastor, men skroter ikke bassen

Etter 25 år som laerer, tok Peter Haltorp for 14 dager siden over som pastor i menigheten hans far grunnla for 35 år siden, Sørlandski­rken i Arendal.

- AKTUELT NAVN ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Hvordan var det å bli innsatt som pastor i Sørlandski­rken i Arendal for 14 dager siden?

– Selve dagen var veldig spesiell og overrasken­de. Det var fullt hus i kirken og det kom også mange fra andre menigheter for å hilse og gratulere. Og så var det veldig gøy å få hilsener fra andre profilerte pastorer i Norge, fra ordføreren i Arendal og fra organisasj­ons se kreta e ren i Human-Etisk Forbund i Arendal, Marianne Løge. Det var stas.

– Dette var jo den menigheten som din egen far, Kjell Haltorp, grunnla og var pastor i i 20 år på 1980-, 90- og 2000-tallet. Hvordan var det å ta over menigheten som han grunnla?

– Det var veldig spesielt. Både fordi pappa var der og var delaktig i innsettels­en, men også fordi dette har vaert en lang reise for meg personlig. Hvis det var noe jeg ikke (!) skulle bli, så var det pastor. At det nå derfor føltes naturlig for meg å gå inn i dette, har vaert en veldig lang, men også spennende reise. Og noe som jeg nå opplever som veldig riktig.

– Du er egentlig utdannet laerer, og har jobbet på Fjaere ungdomssko­le i mange år, i tillegg til at du også har jobbet som lektor på UiA og nå sist som fagleder på Fevik skole. Hvordan var det å gå over fra laereryrke­t til pastorjobb­en?

– Det er jo veldig forskjelli­g, men samtidig kan en ta med seg laerdom fra laererjobb­en. Begge deler handler jo om å forholde seg til mennesker og å kunne gi noe til andre. Som laerer formidler man videre kompetanse og skal vaere et godt forbilde og en god leder. Det er ikke så forskjelli­g fra det å vaere menighetsl­eder og handler om mye av det samme, om enn på et litt annet plan. Det du ikke får lov til i klasseromm­et er jo å forkynne, men det blir jo en viktig del av jobben min nå. Det liker jeg veldig godt, så det gleder jeg meg til.

– Du er også en meget aktiv og ettertrakt­et bassist. Legger du bassen på hylla nå som du blir pastor?

– Nei, det gjør jeg absolutt ikke. Jeg kan ikke legge fra meg noe som er en lidenskap. Da slutter en del av meg å leve, så det tar jeg ikke sjansen på.

– Hvordan ser en typisk helg for deg ut?

– Den begynner fredag ettermidda­g med å kjøre ungene på ungdomsklu­bb i kirka vår. Lørdag morgen bruker jeg så til å forberede talen og møtet på søndagen, før jeg deltar i vanlige gjøremål som handling og husarbeid. De ettermidda­gene Arsenal spiller kamp, ser jeg og sønnene på det, før jeg er sammen med venner eller er ute og spiller. Søndag er det full jobbing. – Hva trenger Grimstad mer av?

– Jeg tror vi trenger mer raushet overfor hverandre.

– I kveld feirer du 50-årsdagen din. Blir det stor fest?

– Ja, det gjør det. Vi blir litt over 80 gjester.

– Blir det mye bassing?

– Det gjør det. Det blir bass i alle ledd.

 ??  ?? UADSKIKKEL­IGE: Akkurat som Peter Haltorp er veldig glad i Jesus, er han også veldig glad i alle bassene sine.
UADSKIKKEL­IGE: Akkurat som Peter Haltorp er veldig glad i Jesus, er han også veldig glad i alle bassene sine.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway