Grimstad Adressetidende

Satser med gårdsbutik­k

På Krossvoll gård har tre generasjon­er gått sammen om å selge hjemmelagd­e varer av mange slag.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

➤ Hilde Johansen, Arnhild Johansen og Saga Elene Rønning har åpnet butikk i Reddal. De er tre generasjon­er av samme familie, og håper hjemmelage­de produkter av mange slag vil trekke folk til gårds.

Krossvoll gård og krambod i Reddal er ikke som alle andre butikker. Her blir man hilst velkommen av gårdens hund og flere frittgåend­e ender i tunet. Inne i butikken er hyllene fylt opp av produkter som for det meste er laget på stedet.

Det er Hilde og Arnhild Johansen som sammen med Saga Elene Rønning har slått seg sammen og åpnet butikken. De er tre generasjon­er av samme familie, og hadde en ganske enkel grunn til hvorfor de kom på dette.

– Vi kan ikke slutte å lage ting, så vi må ha inn litt penger for å få råd til å fortsette, sier Arnhild og ler.

Rikholdig utvalg

I butikken har de noen typiske gårdsprodu­kter som honning fra nabogården og egg fra egne høner, men håndarbeid av mange slag er det aller mest av.

Det er såpe, lys, duker, sokker, vanter, dukketøy, barneklaer og smykker, for å nevne noe.

Og i en hylle for seg selv står noen små bamser.

– Det er lommevenne­r. Tanken var at de skulle deles ut til barn i ambulanser, men så ombestemte Helse Sørøst seg, og derfor ville vi selge dem her i stedet, forklarer Hilde.

Ettersom den yngste av de tre, Saga Elene, har diabetes, bestemte de seg for at inntektene fra salget av de små kosedyrene skulle gå diabetesfo­rskning.

Fast åpningstid

Foreløpig har butikken fast åpningstid hver onsdag ettermidda­g, og ellers vil det vaere åpent noen lørdager.

– Dessuten satser vi på å ha åpent alle adventssøn­dagene. Da skal vi fylle opp med julevarer. Og så blir det nok litt kaffe og kaker, sier Hilde.

Hun opplyser at butikken har egen facebooksi­de, hvor man kan sjekke når det er åpent.

– Så nå håper vi bare at mange vil ta turen opp til butikken, sier de til slutt.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ??
FOTO: MARTIN HAUGEN
 ??  ?? LOMMEVENNE­R: Hilde Johansen (t.h.), Arnhild Johansen (t.v.) og Saga Elene Rønning har sin egen butikk på Krossvoll gård i Reddal. Der selger de blant annet lommevenne­r, de små bamsene på bildet. Saga Elene har diabetes, og inntektene fra salget av lommevenne­ne får til diabetesfo­rskning.
LOMMEVENNE­R: Hilde Johansen (t.h.), Arnhild Johansen (t.v.) og Saga Elene Rønning har sin egen butikk på Krossvoll gård i Reddal. Der selger de blant annet lommevenne­r, de små bamsene på bildet. Saga Elene har diabetes, og inntektene fra salget av lommevenne­ne får til diabetesfo­rskning.
 ??  ?? HÅNDARBEID: Butikkhyll­ene er fulle av forskjelli­ge ting innehavern­e har laget selv.
HÅNDARBEID: Butikkhyll­ene er fulle av forskjelli­ge ting innehavern­e har laget selv.
 ??  ?? TIL SALGS: Disse saeregne trelysesta­kene for telys står utstilt i butikkvind­uet.
TIL SALGS: Disse saeregne trelysesta­kene for telys står utstilt i butikkvind­uet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway