Grimstad Adressetidende

To branner på få timer

Brannvesen­et hadde en travel helg i Grimstad. Med få timers mellomrom måtte de slukke to branner lørdag natt og søndag morgen.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Brannvesen­et måtte ut på to branner i løpet av få timer på søndag morgen. Først brant det på Sole i Lillesands­veien. Deretter kom det melding om åpne flammer i et hus i Reddal.

Kun få timer etter at brannvesen­et hadde slukket brannen på Sole i Lillesands­veien 4 (se sidesak), måtte brannvesen­et, og de andre nødetatene, rykke ut igjen. Da natt var blitt til morgen kom det nemlig inn melding, ved nitiden, om at det brant i et hus i Reddalsvei­en. Agder politidist­rikt skrev på Twitter at det skulle vaere full overtennin­g. Det viste seg at det var nabohuset til Comfortbut­ikken Dramsvika VVS som brant.

Da brannvesen­et kom fram til stedet etter kort tid sto flammene opp av taket, og brannvesen­ets utryknings­leder Trond Helland sa til Adressa på stedet at det hadde vaert full fyr i huset da de kom.

Huset var for tiden ubebodd, men det var likevel lenge uvisst om det var, eller hadde vaert, noen personer inne i huset da det begynte å brenne.

Etter at flammene var slått ned, gikk brannvesen­ets røykdykker­e inn i huset for å se om de kunne finne noen personer der, men det gjorde de ikke.

Som om ikke brannfolke­ne hadde hatt nok å jobbe med allerede på dette tidspunkte­t, fikk de også en automatisk brannvarsl­er fra Landviktun akkurat mens de slukket brannen ved Dramsvika VVS. Utryknings­leder Helland måtte derfor samle sammen noen av brannfolke­ne sine og reise ut på denne meldingen også. Det viste seg etter hvert at dette ikke var noe alvorlig.

Halvor Øymoen, etterforsk­ningsleder ved Grimstad politistas­jon, sier de ikke har noen mistenkte i saken og at de foreløpig ikke vet brannårsak­en.

 ??  ??
 ??  ?? FULL OVERTENNIN­G: Flammene sto opp av taket og det var full fyr i huset da brannvesen­et kom fram til huset. Da var det bare å rulle ut brannslang­ene, og slu ke så fort de kunne.
FULL OVERTENNIN­G: Flammene sto opp av taket og det var full fyr i huset da brannvesen­et kom fram til huset. Da var det bare å rulle ut brannslang­ene, og slu ke så fort de kunne.
 ??  ?? FLAMMER: Det kom flammer ut av huset lenge etter at brannen startet.
FLAMMER: Det kom flammer ut av huset lenge etter at brannen startet.
 ??  ?? PÅ VEI INN: Brannfolke­ne gikk inn for å sjekke om det var noen i huset.
PÅ VEI INN: Brannfolke­ne gikk inn for å sjekke om det var noen i huset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway