Grimstad Adressetidende

Kan ikke gå i gang ennå

Skjeviga-utbyggerne står klare til å stikke spaden i jorda, men må smøre seg med litt tålmodighe­t.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa skrev for to uker siden at Robert Ruud og Jan Sigurd Otterlei er klare til å gå i gang med den omfattende utbygginge­n i planområde­t Del av Skjevika-syd. Her skal det bygges om lag 100 boliger i blokker, rekkehus og andre bygningsty­per. Ruud uttalte den gang at han forventet et par-tre ukers behandling­stid på søknaden om å bygge veier, lekeplasse­r, vann og avløp, samt planering av tomter.

Må redegjøre for mange ting

Nå er det klart at kommunen ikke uten videre vil gi grønt lys for å sette i gang arbeidet.

I et brev til ansvarlig søker Asplan Viak stiller nemlig byggesakse­nheten i kommunen en rekke krav som må oppfylles før søknaden kan behandles.

Blant en rekke punkter må det redegjøres for adkomst til boliger og til Roligheda småbåthavn under anleggsper­ioden.

Ruud tar det hele med stor ro, og forventer ingen store forsinkels­er som følge av kommunens krav.

– Det er bare noen bagateller om noen stier ned til vannet og slikt. Vi trodde ikke det var nødvendig å ta med nå, sier han, og viser til Tore Terkelsen i Asplan Viak for ytterlige kommentare­r.

Må vente i noen uker til

Heller ikke Terkelsen ser noen stor dramatikk i denne vendingen, men medgir at det nå vil ta noe mer tid før arbeidet kan starte i området.

– Det blir enda noen uker, ja, sier han.

– Det er en del krav til hvordan ting skal gjøres, og det er ting vi uansett er nødt til å forholde oss til. Det har ikke vaert så vanlig tidligere å redegjøre for hvordan man skal gjøre dette allerede i søknaden. I dette tilfellet har kommunen stilt en del spørsmål. For eksempel har noen adkomst gjennom området i dag, og da er det spørsmål om hvordan dette skal oppretthol­de, sier Terkelsen.

Ingen dispensasj­oner

Han vil nå svare på alle kommunens spørsmål om redegjørel­se, og forventer at alt går som planlagt etter det.

– Vi gjør det som står i planen. Det er ikke noe dramatikk. Det er litt uvanlig å få spørsmål til ting som allerede står i regulering­sbestemmel­sene, men svaret er at vi følger de kravene. Skulle vi ikke gjort det, måtte vi søkt om dispensasj­on, men det har vi ikke gjort, sier Terkelsen til slutt.

 ??  ?? BAGATELLER: Robert Ruud sier det kun er bagateller som må på plass før alt er klart til å starte gravingen i området bak ham på bildet.
BAGATELLER: Robert Ruud sier det kun er bagateller som må på plass før alt er klart til å starte gravingen i området bak ham på bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway