Grimstad Adressetidende

Vant sitt første belte

Madelen Søfteland tok i helgen sin tredje strake K1-seier, da hun slo den italienske jenta Rocaria Cecere.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det var veldig gøy å vinne, jeg føler jeg er i flyten nå, siden dette var min tredje strake seier. Det er klart dette bygger opp selvtillit, så det var deilig å vinne denne kampen, sier Madelen Søfteland til Adressa.

Hun fikk en litt tøff start på kampen, men hentet seg bra inn igjen.

– Jeg ble litt ivrig i starten, og løp inn i kneet hennes i midten av første runde. Det var helt selvforsky­ldt, men jeg måtte jo takle det så godt jeg kunne. Hadde hun sett at jeg fikk litt trøbbel med pusten, så ville hun ha utnyttet situasjone­n, så jeg måtte tenke smart, og måtte holde såpass avstand at jeg fikk hentet meg inn igjen. Jeg gikk fra å vaere veldig aggressiv til å vaere veldig passiv på veldig kort tid, sier Søfteland.

Opplevelse

Hun kom seg gjennom første runde, og utover i andre runde, og i tredje og siste runde fikk hun kampen inn i sitt spor, og hadde bra kontroll.

Jeg følte jeg styrte mye av kampen, og at treffene mine satt veldig bra, saerlig noen av slagkombin­asjonene mine var gode, og også noen av sparkene. Det var en god følelse å klare å hente meg inn igjen, når man måtte endre taktikk underveis i kampen. Jeg er veldig fornøyd med måten jeg gjorde det på, sier hun.

Søfteland følte selv at hun var den beste fighteren, men var usikker på om det ville holde.

– En vet jo aldri, og her gikk jeg jo mot en italiener på italiensk jord, og da føler man seg aldri helt sikker. Men jeg følte mine treffere var best, sier Søfteland.

I solnedgang­en, med de tre velkjente fjellene på Capri i bakgrunnen, på det luksuriøse hotellet Grand Hotel Quisisana Capri, ble hun i alle fall utropt som vinner, og vant med det sitt første belte i karrieren, og kan kalle seg Qvisisana champion.

– Dette er en symbolsk tittel som hotellet deler ut hvert år. I år hadde jeg og min motstander muligheten til å få Qvisisanab­eltet. Selv om det er et litt sånn plastic fantastic- belte, så er det likevel mitt første, så det er jo litt gøy. Hele opplevelse­n, med den intime atmosfaere­n på dette hotellet var veldig bra. En positiv opplevelse, sier hun, og forteller videre at arrangøren virkelig har stått på for å få arrangemen­tet i havn.

– De brukte blant annet to dager på å få fraktet alle delene til ringen hit, så de har stått på for å få det her i stand. Da setter man ekstra pris på å få vaere med på et slikt stevne, sier hun.

Filmrolle

Søndag og mandag hadde Madelen Søfteland helt treningsfr­i, og hun innrømmer at det skal bli godt å koble av litt fremover.

– Jeg kommer til å trene som normalt fremover, men det blir bedre tid til å vaere sosial, og til å nyte sommeren. Her er det jo fremdeles 30 grader.

Hun har foreløpig ikke noen spesielle kampplaner, og det er det spesielle grunner til.

– Jeg skal kanskje vaere med å spille inn en actionfilm, så jeg kunne ikke binde meg opp til noen datoer akkurat nå, og har måttet holde av oktober og november, forteller hun.

Foreløpig vet hun veldig lite om filmprosje­ktet, men hun har blitt spurt mange ganger om hun ikke kunne stille på audition, og det skal hun nå gjøre.

– Det er en kampsport-regissør som har mast på meg om å bli med på dette, så da blir det slik. Filmbransj­en er jo ikke akkurat min bransje, men nå har jeg jo drevet med kampsport en stund, og når noen trenger det til en film så tenker jeg at det kan vaere gode penger å ta med seg. Det er en mini-rolle jeg skal ha eventuelt, så skulle det bli noe av det her så må jeg holde av to uker til innspillin­g, sier hun.

– Så det blir ikke noen kamper med det første?

– Jeg trener som normalt, med to økter om dagen, og holder meg klar, men det blir nok ikke noen kamper med det første nei, sier hun. ➤

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VANT: Madelen Søfteland vant årets Qvisiana-belte. Her er hun sammen med hotellets eier Adalberto Cuomo.
FOTO: PRIVAT VANT: Madelen Søfteland vant årets Qvisiana-belte. Her er hun sammen med hotellets eier Adalberto Cuomo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway