Grimstad Adressetidende

Aas inngår avtale med Nasdaq

Nasdaq-børsen og krafttrade­ren Einar Aas skal ha blitt enige om at alle verdier til Aas skal realiseres for å dekke mest mulig av kreditoren­es tap. Nasdaq-børsen har på sin side bestilt en ekstern gransking av sin egen håndtering.

- red@gat.no

Dette meldte økonomi-nettstedet E24 fredag kveld. Nasdaqbørs­en meldte samme kveld at Einar Aas i samråd med sine advokater nå har godtatt å inngå en frivillig avtale med kreditoren­e.

Avtalen innebaerer at Einar Aas realiserer alle sine eiendeler for at Nasdaq skal kunne inndrive tapene som ble påført de andre medlemmene i børsens sikringsfo­nd.

– Nasdaq Clearing utforsker alle rettighete­r og mulige alternativ­er for å dekke inn tapene for medlemmene og kundene, skriver Nasdaq om grepene deres oppgjørsse­ntral nå tar.

Etter en årrekke med store gevinster på spekulasjo­n i kraftmarke­det gikk Aas nylig på et betydelig tap, hvorpå både han og Nasdaq måtte bruke hundrevis av millioner kroner på å dekke dette.

 ?? ARKIVFOTO ?? EIENDOMMER: Ifølge Nasdaq-børsen har Einar Aas inngått avtale om å realisere verdier for å dekke tap. Bildet viser eiendommen Vragviga.
ARKIVFOTO EIENDOMMER: Ifølge Nasdaq-børsen har Einar Aas inngått avtale om å realisere verdier for å dekke tap. Bildet viser eiendommen Vragviga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway