Grimstad Adressetidende

De gikk til topps med øl og sylting på Madfesten

Flere hundre mennesker tok turen innom Torvet i det fine solskinnet, for å få med seg Den lille Madfesten som ble arrangert for sjette gang.

- DEN LILLE MADFESTEN Marie Rosenborg Wadahl vikar@gat.no

Den lille Madfesten fristet med mye god mat og drikke. Klokken ti åpnet arrangøren­e porten til festivalom­rådet og det var mange som ville startet dagen med litt deilig kjøleskaps­grøt toppet med frukt og honning. Årets matfest er den største som noen gang har blitt arrangert. Hele 18 utstillere var på plass ved åpningen.

God mat og drikke

Det var mye godt man kunne spise på matfesten, men også kjøpe med seg hjem. Man kunne prøvesmake på alt ifra honning til sjokolade, ketsjup og sennep, boller, syltet rødbeter spekemat og øl. Gode drikkevare­r kunne man også få tak i. Grimstad brusfabrik­k hadde din debut på festivalen og det var også mange andre utstillere som kunne by på noe godt i glasset. Den lille juicefabri­kken var til stede, Carlos Caffe, Nøgne Ø, Ølbrygging.no var også der.

Strålende sol

En av arrangøren­e, Line Nicolaysen, forteller at hun ikke har sovet på flere netter fordi hun har vaert så spent.

– Vi er alltid litt usikre på oppmøtet og saerlig i år, etter stormen Knud. Men vi har alltid vaert svaert heldige med vaeret. Jeg er stolt over det vi har fått til og det er fantastisk å se at så mange mennesker har tatt turen innom matfesten. Det har

sikkert vaert innom over 800 til nå og det er vi svaert fornøyde med, smiler Nicolaysen.

Konkurrans­er

Det ble arrangert flere konkurrans­er under matfesten. På volleyball­banen ved brygga, arrangerte Nøgne Ø og Ølbrygging. no NM i øltønnekas­ting. Det var også premiering av beste stand. Men den gjeveste kåringen var «Den lille Sylteren» og «Den lille Ølbryggere­n.» En av medlemmene i juryen for syltingen, Jorunn Åshammer, kunne fortelle at det hadde blitt levert inn mange gode bidrag. Denne gangen var det smaken som sto i fokus og de var ute etter et produkt med overrasken­de smak. Vinneren hadde kombinert flere elementer i glasset og den besto blant annet av eple og fennikel. Prisen gikk til en av arrangøren­e selv, nemlig Line Nicolaysen.

– Jeg er veldig stolt og det er utrolig gøy å vinne, sier hun.

Vinner for andre gang

Til ølkåringen hadde juryen fått inn 18 typer øl til sammen fra sju bryggere. Jurymedlem, Mathias Skjong, sa de hadde fått inn øl i alle mulige varianter. Det var sure, søte, bitre og mindre bitre øl. Vinnerølet var et syrnet hveteøl, av den såkalte Beliner Weisse-stilen. Ølet var tilsatt store mengder bringebaer og hadde derfor en vakker rosa farge. Det var Daniel Stamnes fra Søgne som gikk av med seieren for andre året på rad.

– Jeg vant i fjor også og jeg ble like overrasket da som jeg er nå. Ølbrygging er en tidkrevend­e hobby, så det er alltid gøy å få anerkjenne­lse for det man brenner for, sier en stolt vinner av ølbryggeko­nkurransen.

 ??  ?? GRØT: Nora Bastesen og Jorunn Åshammer serverer gratis kjøleskaps­grøt på Den lille Madfesten. Den er laget av lokale råvarer. Det ble servert deilig kjøleskaps­grøt toppet med frukt og honning til frokost.
GRØT: Nora Bastesen og Jorunn Åshammer serverer gratis kjøleskaps­grøt på Den lille Madfesten. Den er laget av lokale råvarer. Det ble servert deilig kjøleskaps­grøt toppet med frukt og honning til frokost.
 ??  ?? SMAKSPRØVE­R: Familien Maria, Mathias (5), Sebastian (6) og Andre Godtfredse­n koste seg med syltet rødbeter og pølse i sola.
SMAKSPRØVE­R: Familien Maria, Mathias (5), Sebastian (6) og Andre Godtfredse­n koste seg med syltet rødbeter og pølse i sola.
 ??  ?? VINNERNE: Daniel Stamnes ble kåret til «Den lille Ølbryggere­n» andre året på rad og Line Nicolaysen vant tittelen «Den lill
VINNERNE: Daniel Stamnes ble kåret til «Den lille Ølbryggere­n» andre året på rad og Line Nicolaysen vant tittelen «Den lill
 ??  ?? HONNING: Linda Andersen var en av de 18 utstillern­e som var på plass på Torvet. Hun ble fort utsolgt for lynghonnin­gen sin.
HONNING: Linda Andersen var en av de 18 utstillern­e som var på plass på Torvet. Hun ble fort utsolgt for lynghonnin­gen sin.
 ??  ?? MYE FOLK: Flere hundre mennesker tok turen innom Den lille Madfesten for å smake på lokale rådvarer.
MYE FOLK: Flere hundre mennesker tok turen innom Den lille Madfesten for å smake på lokale rådvarer.
 ??  ?? e Sylteren.» De var begge svaert stolte og fornøyde med seieren.
e Sylteren.» De var begge svaert stolte og fornøyde med seieren.
 ??  ?? PREMIEUTDE­LING: Daniel Stamnes fra Søgne fikk prisen «Den lille Ølbryggere­n.»
PREMIEUTDE­LING: Daniel Stamnes fra Søgne fikk prisen «Den lille Ølbryggere­n.»
 ??  ?? SYLTING: Det var mange kreative bidrag som ble levert inn til syltekonku­rransen. Alt ifra syltet agurk, til tomater, paere og fennikel.
SYLTING: Det var mange kreative bidrag som ble levert inn til syltekonku­rransen. Alt ifra syltet agurk, til tomater, paere og fennikel.
 ??  ?? ØLTØNNEKAS­TING: Nøgne Ø og Ølbrygging.no arrangerte VM i øltønnekas­ting. Margareth Folkmann kastet 1,10 meter.
ØLTØNNEKAS­TING: Nøgne Ø og Ølbrygging.no arrangerte VM i øltønnekas­ting. Margareth Folkmann kastet 1,10 meter.
 ??  ?? STRÅLENDE VAER: Denne gjengen koste seg i sola med øl og kaffe.
STRÅLENDE VAER: Denne gjengen koste seg i sola med øl og kaffe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway