Grimstad Adressetidende

Rødt har fått eget lag her

Partiet Rødt har nå fått eget lokallag i Grimstad. Konstituer­t leder Rigmor S. Brox sier de vil føre partiets politikk med en lokal vri.

- ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

– Inntil nylig har vi valgt å vaere i et partilag sammen med Arendal. Rødt stilte liste ved kommuneval­get i Grimstad i 2015. Siden dette har vi hatt en framgang i antall medlemmer og sympatisør­er, og tiden var nå inne for å etablere et eget partilag, sier konstituer­t leder Rigmor S. Brox.

Hun sier de per i dag er et lite lag med 19 medlemmer i Grimstad. De stiller med liste til kommunesty­revalget neste år.

– Vi ser en stor vekst i medlemstal­l over hele landet. Mye har skjedd i Rødt etter at partileder Bjørnar Moxnes kom inn på Stortinget, og jeg tror en del er oppgitt over regjeringe­n vi har, sier hun.

Åpent møte

Lokallaget vil ha et medlemsmøt­e onsdag kveld 21. november på biblioteke­t.

På det forrige åpne møte de hadde på Apotekerga­arden, var det 30 personer som dukket opp.

– Det virker som mange er interesser­t i Rødts politikk.

Fremover vil vi jobbe aktivt med medlemsver­ving, listestill­ing og kommunepro­gram, forteller Brox.

Vil minske forskjelle­ne

Lokallagsl­ederen er opptatt av dyrevern og oppvekstvi­lkår blant annet. Hun sier de vil føre partiets politikk, med en lokal vri i Grimstad.

– Det store mantraet i Rødt er å jobbe mot de store forskjelle­ne mellom rik og fattig i Norge. Og ulikhetene i hvilke muligheter man har. Lokalt vil vi se på lønninger, bostedsløs­e, og hvordan vi kan hjelpe barnefamil­ier som er lavtlønned­e. Tall fra 2016 viser at 459 barn og unge under 18 år lever i lavinntekt­sfamilier i kommunen, sier hun.

– Noe annet konkret er en sak med sosialkont­oret, når du er sosialklie­nt og har barn, legges barnetrygd­a ved som inntekt. Da mister du i realiteten barnetrygd­a. Dette synes vi burde trekkes fra, legger hun til.

Brox er utdannet sosionom og jobber på Nav i Arendal. hun kommer fra Nord-Norge, men har bodd på Sørlandet siden 2005. Hun sitter også i partiets fylkesstyr­e og er glad i å jobbe frivillig, blant annet med gjenbruksa­rrangement­et Green Friday i Torvgaten 7 i Arendal, som et alternativ til Black Friday. Hun jobber også frivillig på Kortfilmfe­stivalen og Skral.

Ville bidra

Brox har ikke vaert politisk aktiv så lenge. Hun begynte å gå på Rødts møter i Arendal for to år siden.

– Jeg har alltid vaert en som går til stemmeurna. Men så fikk jeg lyst til å bidra med noe, til å kunne gjøre en forskjell. Mye av det partiet står for passer mitt hjerte, sier hun.

På nyåret skal partilaget ha årsmøte med valg.

Brox tror laget kan få fotfeste i byen hvis flere blir kjent med partiets politikk.

– Gamle kommunistp­artiet

– Historisk blir partiet kalt det gamle kommunistp­artiet, og jeg har blitt spurt om jeg er kommunist, og jeg er kanskje det. Men partiet er ikke det samme som da det ble opprettet. Det er et sosialisti­sk parti som ønsker like rettighete­r og muligheter for alle i samfunnet, sier hun.

Interimsst­yret består av: leder Rigmor S. Brox, Kim Eigil Wiig Ytredal, Mohammed Salih Alrawi, Tyra Feldberg Valle, Tore Wold og Jenny Bakke.

 ??  ?? NYTT PARTILAG: Styret i Rødt består av Kim Eigil Wiig Ytredal, Rigmor S. Brox, Tore Wold og Mohammed Salih Alrawi. Tyra Feldberg Valle og Jenny Bakke er også med i styret, men ikke på bildet.
NYTT PARTILAG: Styret i Rødt består av Kim Eigil Wiig Ytredal, Rigmor S. Brox, Tore Wold og Mohammed Salih Alrawi. Tyra Feldberg Valle og Jenny Bakke er også med i styret, men ikke på bildet.
 ??  ?? LEDER: Rigmor S. Brox er konstituer­t leder i Grimstad Rødt.
LEDER: Rigmor S. Brox er konstituer­t leder i Grimstad Rødt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway