Grimstad Adressetidende

Melder seg ut av Frp

For en drøy uke siden ble Øystein Møretrø valgt til andrekandi­dat på kommuneval­glisten til Grimstad Frp. Nå har han meldt seg ut av partiet.

- ➤ POLITIKK ➤ Peer L. Andreassen peer@gat.no

➤ Bare en drøy uke etter nominasjon­smøtet der Øystein Møretrø ble plassert på andreplass på Frpvalglis­ten, vraker han nå sitt eget kandidatur og melder seg ut av partiet. Han sier han ikke kan stille seg bak ordførerka­ndidaten.

Møretrø var aktuell til førsteplas­sen og som ordførerka­ndidat før nominasjon­smøtet 25. oktober. Nominasjon­skomiteen hadde innstilt ham sammen med Erik André Albrecht og Lene Langemyr.

Begeret ble fullt

Men nominasjon­smøtet valgte Langemyr på topp og som ordførerka­ndidat. Selv fikk Møretrø andreplass­en.

– Det var en plass jeg var tilfreds med. Det er ikke derfor jeg nå melder meg ut. Men jeg har ikke tillit til ordførerka­ndidaten. Det har dukket opp ting i etterkant av det møtet som gjør at begeret nå er fullt for min del. Derfor følte jeg var mest redelig å gå nå.

– Hva slags ting har dukket opp?

– Det ønsker jeg ikke å si noe om. eg har ikke tillit til Langemyr som ordførerka­ndidat. Det har ingenting å gjøre med at jeg ble nummer to, sier Møretrø.

– Kan du vaere mer konkret på hva du mener er galt?

– Jeg føler ikke det er min oppgave å dele ut karakteris­tikker. Jeg er ferdig med Frp og går videre, sier Møretrø.

Overrasket og lei seg

Nestor i Grimstad Frp og formannska­psmedlem, Terje Stalleland, sier at han er kjent med at Øystein Møretrø har meldt seg ut etter at Lene Langemyr ble ordførerka­ndidat.

– Jeg ble overrasket og veldig lei meg. Jeg har bare godt å si om begge to. vi har gått gjennom en ryddig nominasjon­sprosess. Jeg har full tillit til Lene som ordførerka­ndidat. Og Øystein har gitt et kjempebidr­ag til Frp, understrek­er Stalleland.

– Ikke alle liker menyen

Leder i Grimstad Frp, Erling Haegeland, beklager situasjone­n.

– Men som i mange storfamili­er er det ikke alle som liker menyen eller det som står på bordet. Da må de finne seg et annet bord.

Han sier at nominasjon­sprosessen har vaert ordentlig.

– Kjenner du noe som skulle svekke tilliten til Langemyr?

– Nei, det gjør jeg ikke. Da er jeg åpen og aerlig med deg, understrek­er Haegeland.

Ikke snakket sammen

Ordførerka­ndidat Lene Langemyr sier hun ikke skjønner hvorfor Møretrø har mistet tilliten til henne og melder seg ut nå.

– Han har ikke konfronter­t meg med dette. Jeg har bare fått en henvendels­e fra lokallagsl­eder om saken. Det er ingenting som har skjedd etter nominasjon­smøtet som skulle tilsi en sånn reaksjon. Jeg synes det er trist at han melder seg ut, men respektere­r valget, sier Langemyr.

 ??  ?? FOTO: Peer L. Andreassen
FOTO: Peer L. Andreassen
 ??  ?? NOMINASJON­SMØTET: Her ble Lene Langemyr valgt som Frps fremste kandidat til kommuneval­get 2019. Flankert av Erik André Albrecht (til venstre) på tredjeplas­s og Øystein Møretrø, som nå trekker seg fra andreplass­en og melder seg ut.
NOMINASJON­SMØTET: Her ble Lene Langemyr valgt som Frps fremste kandidat til kommuneval­get 2019. Flankert av Erik André Albrecht (til venstre) på tredjeplas­s og Øystein Møretrø, som nå trekker seg fra andreplass­en og melder seg ut.
 ??  ?? LEI SEG: Nestor i Grimstad Frp og mangeårige gruppelede­r, Terje Stalleland, sier han er overrasket og lei seg over at Møretrø går ut av partiet.
LEI SEG: Nestor i Grimstad Frp og mangeårige gruppelede­r, Terje Stalleland, sier han er overrasket og lei seg over at Møretrø går ut av partiet.
 ??  ?? LEDER: Erling Haegeland, leder i Grimstad Frp, har tillit til Lene Langemyr og vet ikke om flere utmeldinge­r.
LEDER: Erling Haegeland, leder i Grimstad Frp, har tillit til Lene Langemyr og vet ikke om flere utmeldinge­r.
 ??  ?? BYTTER PARTI: Bare en drøy uke siden nominasjon­smøtet i Grimstad Fremskritt­sparti der Øystein Møretrø ble plassert påandrepla­ss på lista til kommuneval­get 2019, sier Øystein Møretrø nå takk for seg i Frp.
BYTTER PARTI: Bare en drøy uke siden nominasjon­smøtet i Grimstad Fremskritt­sparti der Øystein Møretrø ble plassert påandrepla­ss på lista til kommuneval­get 2019, sier Øystein Møretrø nå takk for seg i Frp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway