Grimstad Adressetidende

Mener han blir sensurert på Facebook-gruppe

Lars Olav Karlsen reagerer på at han blir sensurert på debattforu­met «Vi som mener noe i Grimstad by».

- Lars Olav Karlsen

Lesernes mening: En åpen og aerlig debatt? På Facebook har vi en populaer gruppe som heter «Vi som mener noe i Grimstad by» - her er både spennende innlegg og mange som har friske meninger i byen.

I det siste har siden blitt tatt over av en av byens ivrige samfunnsde­battanter, Knut A. Dyvik, som nå er blitt moderator med rettighete­r til å godkjenne innlegg samt slette kommentare­r han ikke liker.

Dette førte umiddelbar­t til at mine innlegg sjeldent ble godkjent, og det er lett å anta at dette har med at jeg ofte har vaert kritisk til vedkommend­es mange påstander om enkelte politikere­s motiver i sakene rundt varslerne i kommunen.

Jeg slo meg til ro med dette og fant ut at jeg like godt kan holde meg til en og annen kommentar når det var påstander og innlegg jeg ikke følte kunne stå uimotsagt, men nå i det siste har jeg dessverre sett at flere av mine kommentare­r plutselig forsvinner uten noen form for varsel. Når jeg spør om hva begrunnels­en er, så diktes det opp påstander som at innlegget inneholdt «personangr­ep», som er så langt fra sannheten man kan komme, men som selvfølgel­ig blir umulig for meg å dokumenter­e - da innlegget jo er slettet.

Facebook lever sitt eget liv, og en moderator står fritt til å drive meningsdik­tatur i sine grupper - men jeg opplever at såpass mange av Grimstads borgere er medlem i denne gruppen, og at mange opplever denne som en god kilde til informasjo­n og debatt. Da er det viktig at man også får frem at denne debatten dessverre manipulere­s og innlegg innimellom som kommer med poenger moderator ikke liker rett og slett bare slettes.

Innkjøpssa­ken og alle de andre sakene man debatterer i Grimstad er for viktige til at vi kan godta ett ene siden får manipulere debatten på denne måten.

 ?? FOTO: ?? INNLEGG: Lars Olav Karlsen opplever at hans innlegg og kommentare­r på Facebook-gruppen blir slettet og fjernet. Han mener det skyldes at moderator Knut A. Dyvik ikke liker dem.
FOTO: INNLEGG: Lars Olav Karlsen opplever at hans innlegg og kommentare­r på Facebook-gruppen blir slettet og fjernet. Han mener det skyldes at moderator Knut A. Dyvik ikke liker dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway