Grimstad Adressetidende

Sterke reaksjoner på vedtaket om enveiskjør­ing

Grimstad Min By og de naeringsdr­ivende reagerer meget sterkt på politikern­es forslag om å enveisregu­lere Storgaten over Torvet til Arendalsve­ien. De frykter for levebrødet sitt.

- B POLITIKK OG HANDEL b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Det er stor redsel blant driverne i sentrum over dette vedtaket. Og det mangler noe positivt med det. Hva kommer i stedet for? Hadde det vaert slik at det kom noe nytt eller at det skjedde noe annet positivt, men nå føles det bare som et strupetak. At det reduseres uten at det kommer noe annet bra i sstedet for.

– Jeg synes også de begynner i feil ende. De skulle rustet opp og sørgget for at det var tilrettela­gt her før de begynte å stenge gatene. Da kunne de se om det var liv laga og så kanskje stenge. Men slik er det ikke i dag. Vi reagerer derfor sterkt på dette, og vi vet at noen er redde for å måtte legge ned.

Dette sier henholdsvi­s Therese Skretting, daglig leder på Høyer, og Mark Thomas Rahd, daglig leder av gullsmedfo­rretningen Joh. Gundersen.

Dette sier de etter at et stort flertall av politikern­e i det siste kommunesty­ret vedtok å enveisregu­lere siste del av Storgaten, fra Nygaten over Torvet til Arendalsve­ien. I vedtaket, som er et prøveprosj­ekt og som skal evalueres, ble det også vedtatt at en kan stenge Storgaten over Torvet for gjennomgan­gstrafikk i sommerferi­en.

Kjøpmann Roald Johansson og samboeren Merete Tjomsland, som driver Jokerbutik­ken i Storgaten, har allerede uttrykkt sin skuffelse og misnøyde over vedtaket.

– Fått mange henvendels­er

Anna Elise Svennevig, leder av Grimstad Min By, sier også at hun har fått mange og sterke reaksjoner fra sine medlemmer etter at vedtaket ble kjent.

– Ja, jeg har fått mange henvendels­er og det er mange som er bekymret. Ja, de er veldig bekymret. Noen mer enn andre, men noen har vondt i magen. Det er vanskelig å akseptere at politikern­e vil gjøre noe som struper trafikken, ikke minst i en periode på vinterstid hvor det er stille, sier hun til Adressa.

Hun sier også at noe annet som bekymrer medlemmene er at dette er et prøveprosj­ekt.

– Folk bruker derfor ord som at de legger ned livsgrunnl­aget deres og at de blir brukt som prøvekanin­er, sier hun.

Svennevig legger også til at de har hatt et møte med kommunen etter vedtaket. Formålet med det var å få mer klarhet i når de vil gjennomfør­e dette, og hvordan det skal evalueres.

– Dette har vi så langt ikke fått noen klare svar på. Vi vil gjerne jobbe sammen med kommunen om dette, og vi vil derfor gjerne ha en dialog med dem. Vår oppfordrin­g til kommunen var at vi i hvert fall kunne vente med å gjennomfør­e dette til Torvet var opparbeide­t og at det kunne vaere en balanse med å kunne gi noe verdifullt til byen så kunne man heller vurdere trafikken i den sammenheng­en, sier hun.

– Veldig samtemt

– Hva synes du selv om dette vedtaket?

– Jeg er i grunnen veldig samstemt med det de andre sier i denne saken, sier hun.

– Nå sitter du også i kommunesty­ret for Venstre, men erklaerte deg inhabil da de behandlet denne saken. Alle de tre andre Venstre-representa­ntene stemte for dette forslaget. Samtidig har også din gruppelede­r og partifelle, Arnt Gunnar Tønnessen, argumenter­t sterkt for at det må bli mindre biltrafikk i sentrum. Hva tenker du om at resten av partigrupp­a de gikk inn for dette forslaget?

– Det er et godt spørsmål. Må må jeg vaere forsiktig med hvilken hatt jeg skal svare med. Jeg har ikke vaert med på behandling­en av denne saken i det hele tatt i partiet vårt. Jeg forstår også at vi må tenke fremover og at byen endrer seg. Bilene skal heller ikke fylle hele byen, men som naeringsdr­ivende opplever jeg ikke at vi er der i dag. Politikern­e må også tilføre byen noen kvaliteter før de tar vekk noen andre. Det er det vi kjemper for, sier hun.

 ??  ?? REAGERER: Therese Skretting (t.v.), Merete Nybro Berg, Anna Elise Svennevig, Mette Pederrsen, Mark Thomas Rahd og Richard Nordahl reagerer alle på vedtaket.
REAGERER: Therese Skretting (t.v.), Merete Nybro Berg, Anna Elise Svennevig, Mette Pederrsen, Mark Thomas Rahd og Richard Nordahl reagerer alle på vedtaket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway