Grimstad Adressetidende

Rally Grimstad utvides

Høstens Rally Grimstad skapte enorm interesse. Nå melder Kjetil Faye Lund at det neste år er duket for et enda større rally.

- B RALLY b red@gat.no

– Vi er godt i gang med planleggin­gen allerede. Neste års rally blir litt større enn i år, og vi øker med en mil mer fartsetapp­er, forteller Kjetil Faye Lund.

Han er leder for samarbeid og mediene i Rally Grimstad, i tillegg til å sitte i styret i KNA Aust-Agder.

Enormt engasjemen­t

Årets utgave av Rally Grimstad skapte stor interesse, både naert og fjernt.

Arrangøren­e sendte etappene direkte i sosiale medier, og Faye Lund melder om ekstreme tall.

– 220.000 var innom livestream­en i løpet av helgen. Det er helt vanvittig. Det er dette med å bruke nye kanaler. Kjempemoro at den digitale verden hjelper bilsporten, mener Faye Lund.

I tillegg var det rundt 5.000 tilskuere rundt om i løypene for å følge løpet.

Vil ha NM

– I år var vi mange som var oppe til eksamen i rally og neste år skal vi rett og slett ta en bachelor i hvordan lage rally, sier han.

Tanken er at Rally Grimstad 2019 skal arrangeres tett opp mot de krav og standarder som trengs for å arrangere NM, som de ønsker å få til byen i 2020.

– Det blir et «debutantlø­p», før fullverdig NM i 2020. Førerne vil ha et NM-rally på asfalt.

– I tillegg er dette en god drahjelp til butikker og naeringsli­v til å vise seg frem. Vi regner med at det blir opp mot 100 team som kommer neste år, så det blir opp mot 1.000 mennesker bare fra teamene. Vi skal også ha 200 frivillige som alle skal spise og kanskje også overnatte i Grimstad en helg. I tillegg kommer da alle tilskuerne. Dette er en positiv sak for Grimstads naeringsli­v, mener Faye Lund.

Stort apparat

I tillegg til de 200 frivillige som må hentes inn er det flere instanser som må spille på lag for at Rally Grimstad skal kunne gjennomfør­es.

– Vi har et veldig bra samarbeid med kommunen som er velvillige og hjelper til. Det er også mange i naeringsli­vet som bidrar godt, samtidig som vi samarbeide­r med Statens vegvesen for å kunne stenge veier. Og der er også politiet inne og godkjenner, så det er et stort apparat som skal til for å gjennomfør­e dette, forteller Faye Lund.

 ?? ALLE FOTO: CAMILLA HOVSTØ ?? FULL FART: Det var masse fart og spenning under årets Rally Grimstad. Neste år blir det enda mer fart.
ALLE FOTO: CAMILLA HOVSTØ FULL FART: Det var masse fart og spenning under årets Rally Grimstad. Neste år blir det enda mer fart.
 ??  ?? GLEDER SEG: Kjetil Faye Lund og resten av de involverte er godt i gang med planleggin­gen av neste års rally. Her med Lisbeth Westergren.
GLEDER SEG: Kjetil Faye Lund og resten av de involverte er godt i gang med planleggin­gen av neste års rally. Her med Lisbeth Westergren.
 ??  ?? INTERESSE: Det var rundt 5.000 tilskuere rundt i løypene under årets Rally Grimstad.
INTERESSE: Det var rundt 5.000 tilskuere rundt i løypene under årets Rally Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway