Grimstad Adressetidende

Satser på kafé nede ved brygga

Etter mange måneder med planleggin­g og venting åpner endelig Mona Therani og Yilmaz Gursel dørene til Café Binabben 4. desember.

- ➤ Gro Austenå Berg gro@gat.no

Mona Tehrani og Yilmaz Gursel åpner i dag dørene til sitt nye leverbrød.

– Nå er vi klare, sier Mona Therani og Yilmaz Gursel.

De er spente før åpningen av Café Binabben i Henrik Ibsens gate tirsdag 4. desember. Gursel innrømmer at det er vanskelig å få sove for tiden fordi det er så mye som skal gå i orden.

Småretter

Det har vaert mange måneder ventetid for ekteparet som har holdt på siden juni med å få alt på plass.

– Det tok så lang tid å få alt godkjent, sier Therani og smiler.

Hun er helsefagar­beider og har også jobbet med interiør og utstilling­s design i Grimstad. Gursel er utdannet byggingeni­ør fra UiA, men har altså valgt å satse på kafeen og skal betjene den sammen med kona.

De satser i all hovedsak og i første omgang på småretter og lunsj som baguetter og kaker.

– På grunn av ventilasjo­nen får vi ikke laget større retter, men det kan komme etter hvert, forteller Therani. Kalde og varme drikker, som kaffe og smoothie, blir også å få kjøpt. – Skal dere servere alkohol?

– Det skal vi ta etter nyttår, tenker vi, sier den ferske kaféeieren.

Til sommeren har de også tillatelse til å ha uteserveri­ng.

Utkikkspun­kt

Binabben er et av utkikkspun­ktene i sentrum av Grimstad.

– Hvorfor ble det Café Binabben?

– Første gang vi var der, likte vi det, og det er et fint navn, sier Therani og legger til at kafeen er åpen på dagtid, men at de sommerstid antagelig vil ha åpent om kveden også.

 ??  ??
 ??  ?? KAFÉEIERE: Ekteparet Mona Therani og Yilmaz Gursel åpner Café Binabben 4. desember. De håper alle i Grimstad vil ta turen innom. De har laget det meste av interiøret selv som blant annet disken.
KAFÉEIERE: Ekteparet Mona Therani og Yilmaz Gursel åpner Café Binabben 4. desember. De håper alle i Grimstad vil ta turen innom. De har laget det meste av interiøret selv som blant annet disken.
 ??  ?? SKILT: Gursel har laget skiltet som skal henge på utsiden. Tirsdag skal det vaere på plass.
SKILT: Gursel har laget skiltet som skal henge på utsiden. Tirsdag skal det vaere på plass.
 ??  ?? TUSENKUNST­NER: Kaféeieren har også laget bordet av gran. – Det er først saget med motorsag og så pusset, forteller han.
TUSENKUNST­NER: Kaféeieren har også laget bordet av gran. – Det er først saget med motorsag og så pusset, forteller han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway