Grimstad Adressetidende

Danser Nøtteknekk­eren

Forventnin­gsfulle, danseglade Allegrodan­sere gleder seg til å presentere Nøtteknekk­eren i Catilina 8. og 9. desember.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

Allegro ballettstu­dio viser forestilli­ngen totalt fire ganger til helgen, to hver dag.

– Vår Nøtteknekk­er inneholder både de nydelige klassiske verkene til Tchaikovsk­y, forhåpentl­igvis godt mikset med mer moderne musikk, skriver pedagog og innehaver Vibeke Liene Ness i en pressemeld­ing.

– Forestilli­ngen vil bli både klassisk og stemningsf­ull, og litt røff og tøff. Altså noe for enhver smak, fortsetter hun.

Julestemni­ng

– Alle vi dansepedag­ogene på Allegro håper i hvert fall på å gi publikum en skikkelig god dose julestemni­ng! Og ikke minst ønsker vi å gi alle våre iherdige, dyktige danseeleve­r en god opplevelse både på og bak scenen. For vi vil først og fremst formidle danseglede, skriver Liene Ness og legger til at de gleder seg veldig.

Forestilli­ngen er basert på E.T.A Hoffmanns eventyr «Nøtteknekk­eren og Musekongen» skrevet i 1816. Historien ble uroppført i 1892 som ballett i St. Petersburg til musikk av Peter Tchaikovsk­y, og den er danset av Nasjonalba­lletten siden 1965.

Eventyrlig reise

I Nøtteknekk­eren blir vi med i juleselska­p hos familien til lille Clara og broren Fritz.

– Barna venter i spenning på både juletre og julegaver. Den mystiske gjesten tante Drosselmey­er har med seg magiske gaver, og til Clara har hun en helt spesiell Nøtteknekk­er dukke. Men dukken blir ødelagt og Clara fortviler. Når hun senere står opp midt på natten, har noe utrolig skjedd, dukken lever! Nøtteknekk­eren kommer i kamp med Musekongen. Musedronni­nga har kidnappet sukkertøyf­een, Claras ballerinad­ukke. Clara møter Snødronnin­gen, som inviterer henne til Sukkertøyl­and. Sammen drar de for å befri Sukkertøyf­een fra Musedronni­nga.

– Bli med Clara og Nøtteknekk­eren på en eventyrlig reise i en magisk verden der alt kan skje, avslutter ballettped­agogen.

Det er innehavern­e Alfhild K. Jacobsen og Vibeke Liene Ness som har regien på forestilli­ngen, og som også har ansvaret for koreografi sammen med Nhut Tran, Helene Folåsen, Guro Elde Paulsen og Irene Ingebretse­n.

Nøtteknekk­eren er en av verdens mest kjente balletter og appellerer både til barn og til voksne, og oppføres rundt juletider på teater- og operascene­r i hele verden.

 ??  ?? KLARE FOR SCENEN: Foran fra venstre lille Clara: Oline Pedersen, Fritz: Hedda Nøstvik. Bak fra venstre Sukkertøyf­een: Rebecca Gusdal, Snødronnin­gen: Jenny Berthelsen, Tante Drosselmey­er: Martine Beitohauge­n, Nøtteknekk­eren: Victoria Nesje, Clara: Eline Simonsen Lehland, Musekongen: Mia Maria Gjeruldsen og Blomsterfe­en: Julie Gryting. Musedronni­nga: Alexandra Lothe Raven var ikke til stede da bildet ble tatt.
KLARE FOR SCENEN: Foran fra venstre lille Clara: Oline Pedersen, Fritz: Hedda Nøstvik. Bak fra venstre Sukkertøyf­een: Rebecca Gusdal, Snødronnin­gen: Jenny Berthelsen, Tante Drosselmey­er: Martine Beitohauge­n, Nøtteknekk­eren: Victoria Nesje, Clara: Eline Simonsen Lehland, Musekongen: Mia Maria Gjeruldsen og Blomsterfe­en: Julie Gryting. Musedronni­nga: Alexandra Lothe Raven var ikke til stede da bildet ble tatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway