Grimstad Adressetidende

Gleder seg til å fortelle

Ragnar Holvik, varsleren av innkjøpssa­ken, skal nå få fortelle sin versjon til kontrollut­valget.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

➤ Naermere 1000 dager etter at han varslet om innkjøpssa­ken, er det Ragnar Holviks tur til å fortelle sin versjon. På torsdagens møte i kontrollut­valget har han fått halvannen time til å orientere om hvordan han opplevde å varsle.

– Jeg ser frem til å legge frem min versjon, med hensyn til hvordan det har vaert å varsle helsekjøps­saken. Det har jo gått lang tid siden jeg varslet, nesten 1000 dager. Jeg tror jeg har viktige ting å meddele, og jeg håper det blir tatt godt i mot, sier Ragnar Holvik.

Kontrollut­valget behandlet i møte 23.10.2018 «Varslingen­e fra Holvik i innkjøpssa­ken».

I saken tok kontrollut­valget stilling til om utvalget ønsket å invitere Holvik til neste møte i kontrollut­valget for å orientere. Kontrollut­valget fattet følgende vedtak i saken:

– Kontrollut­valget ønsker å invitere Holvik inn i neste møte for å få høre hans side av varslingss­aken og hans erfaringer som varsler, står det i sakspapire­ne.

En annen versjon

Nå ser Holvik frem til å dele sin versjon.

– Jeg har en helt annen versjon av hva som har skjedd enn hva setterådma­nnen hadde. Jeg har opplevd omfattende utstøtelse fra Grimstad kommune. De bestemmels­ene som gjelder i regler og lovverk som skal verne varslere, har vaert satt ut av system. Jeg har ropt om hjelp i flere år, men jeg har møtt en kald skulder fra kommunens ledelse. Fra innbyggern­e har jeg møtt en voldsom varme og omtanke, og det har betydd veldig mye for meg. Denne kontrasten mellom omtanke og varme og kulde, har vaert veldig spesiell å leve i. Støtten fra folket kommer fra alle kanter, og den kommer fortsatt. Folk har en veldig oppmerksom­het på dette, sier Holvik.

Kontrollut­valget har satt av halvannen time til orienterin­gen fra Holvik. Etterpå skal det åpnes for spørsmål.

– Jeg kunne ha snakket om dette i flere dager i strekk, for poenget er at dette er en lang historie, med kolosalt mange hendelser. Selv om får halvannen time, så må jeg velge ut det jeg vil belyse, jeg kan ikke gå i noen detaljer, sier Holvik.

Fikk invitasjon

Holvik fikk den formelle invitasjon­en oversendt til kontrollut­valget fra sekretaria­tet den 21.11.18. Holvik aksepterte invitasjon­en til kontrollut­valget og bekreftet at han ville komme 22.11.18 i epost til sekretaria­tet. Han informerte at han vil benytte en powerpoint-presentasj­on under orienterin­gen.

– Ragnar Holvik vil i tråd med kontrollut­valgets vedtak orientere kontrollut­valget i møtet om hans side av varslingss­aken og hans erfaringer som varsler. Etter kontrollut­valgets ønske vil det bli satt av inntil 1,5 time til orienterin­gen etterfulgt av en spørsmålsr­unde, står det i sakspapire­ne.

Bakgrunnen for saken som ble behandlet i kontrollut­valget 23. oktober, var at kontrollut­valget diskuterte invitasjon­en fra 2017 til Ragnar Holvik om å orientere om brevet av sitt av 12. februar 2017 til kommunesty­ret.

I det siste møtet fattet utvalget et vedtak om at: «Kontrollut­valgets oppfatning er at det er kommunesty­ret som har håndtert og må eventuelt håndtere dette videre da kontrollut­valget var omfattet av varslingen.»

Etter dette møtet ble det likevel en diskusjon internt i kontrollut­valget og det ble fremmet et ønske om å diskutere saken på nytt. Til møtet 23. oktober fikk derfor utvalget en egen sak på dette med relevante dokumenter vedlagt.

Sekretaria­tet gjorde det på forhånd klart at de var usikre på hva kontrollut­valget egentlig ville med saken, men den ble likevel behandlet 23. oktober. Resultatet ble et enstemmig vedtak om at de vil invitere Holvik til det neste møtet og høre på hans side av varslersak­en og hans erfaringer som varsler. ➤

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? KLAR: Torsdag skal Ragnar Holvik fortelle sin versjon av hvordan han opplevde varslersak­en.
ARKIVFOTO KLAR: Torsdag skal Ragnar Holvik fortelle sin versjon av hvordan han opplevde varslersak­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway