Grimstad Adressetidende

Tror dette er et ledd i nedbygging av skolen

Venstres gruppelede­r Arnt Gunnar Tønnessen mener ordfører og varaordfør­er ente nikke skjønnerbu­dsjettpros­essen ellers å skyver de rådmannen foran seg i striden om Langemyr skole.

- Arnt Gunnar Tønnessen Gruppelede­r Venstre

Lesernes mening: Langemyr skole. Hva er sant? Dette er fakta:

• Venstre og Høyre vil ikke kutte en krone på Langemyr

• Arbeiderpa­rtiet, KrF, Sp og Mdg vil kutte 2,5millioner på Langemyr, samtidig som de innfører foreldrebe­taling på SFO. Foreldrene skal altså betale mer, mens elevene skal få et dårligere tilbud.

• Frp vil kutte over en million. Så når de hevder at de vil videre føre driften på dagens nivå og støtter FAU, er det ikke sammenheng mellom hva de sier til avisen, og hva de gjør i sitt budsjettfo­rslag..

Nå går debatten om hva kuttene betyr og hvem som har foreslått dem. Ordfører og varaordfør­er sier på NKR 4.12 og Agderposte­n 5.12, at det ikke er deres idé å gjøre disse kuttene, det var det rådmannen som foreslo. Det betyr enten at de skyver rådmannen foran seg, når de gjør upopulaere kutt, eller at de ikke skjønner budsjettpr­osessen. Det er politikern­e, ikke rådmannen, som er ansvarlige for det budsjettfo­rslaget som legges frem i formannska­pet. Det de hevder er omtrent som å bli tatt for promille, og så si at det ikke var min idé at jeg skulle kjøre.

Det som blir foreslått er nødt til å gå ut over elevene, selv om kuttkamera­tene håper noe annet. Rådmannen sier selv i Agderposte­n 5.12. at en må redusere tid med spesialped­agoger. 2,5 millioner utgjør minst 3 spesialped­agogstilli­nger, og selv om en sikkert kan ta noe av dette andre plasser enn direkte i undervisni­ngen, er det umulig å gjennomfør­e så store kutt uten at noen av de fagutdanne­de som arbeider med barna til daglig mister jobben sin.

Det er også slik at vi er forpliktet på en avtale med samarbeids kommunene. Grimstad skal betale sin andel, samarbeids kommunen skal betale sin. De andre kommunene vil med dette budsjettet i hånden kunne gjennomfør­e tilsvarend­e. Da vil vi vaere oppe i et kutt på seks millioner. Tror en fremdeles at det ikke vil ramme elevene?

Jeg tror, og det er basert på hva administra­sjonen har spilt inn over flere år, at kuttene på Langemyrer et led die n delvis nedbygging­a v skolen. Administra­sjonen har lenge ivret for å sette et tak på antall elever. I 2013, ble det foreslått at det maksimalt skulle vaere 15 elever fra Grimstad. Da tok undertegne­de initiativ til et møte mellom alle gruppelede­rne og FAU ved skolen. Resultatet ble et enstemmig vedtak i kommunesty­ret: «Ved opptak på Langemyrer det barnets behov som skal settes først. Det skal derfor ikke settes et absolutt tak på antall elever ved skolen. Antall elever skal styres ut fra faglige vurderinge­r og behov». Dette vedtaket undergrave­s nå av Ap, KrF, Sp, Mdg og Frp.

Det blir hevdet at kommunen er i en vanskelig økonomisk situasjon, jeg tror det handler mer om å bruke penger der det er viktigst å bruke dem. Så kan vi sikkert diskutere hva som bør prioritere­s, men for Venstre vil det å kutte til barn og ungdom på Langemyr ikke vaere aktuelt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway