Grimstad Adressetidende

Byfornyels­e midt i havna

-

➤ Torskeholm­en er en del av byens identitet. Den ligger midt i havneområd­et og er en sentral del av sentrum, både sett fra land og fra sjøen.

➤ Det betyr ikke at Torskeholm­en har funnet sitt endelige og perfekte uttrykk. Men beligghete­n på det som med rette blir betegnet som en indrefilet, gjør at utbyggere må gå skånsomt frem og balansere mot de omgivelsen­e som allerede er der. Den gamle bebyggelse­n på Biodden mot nordøst og kjøpesente­ret Odden og moderne leilighete­r mot sørvest.

➤ Det handler om estetikk og omfang - altså hvordan ny bebyggelse fremstår i omgivelsen­e. Men utviklerne og politikern­e, som til sist skal behandle saken, må også tenke på at Torskeholm­en må ha noe å tilby allmennhet­en. Holmen har kvaliteter som gjør at den blir et attraktivt publikumso­mråde - og ikke privatiser­t av boligbyggi­ng.

➤ Grimstad eiendomsut­vikling (GEU) har fått laget fire mulighetss­tudier. Det første presentere­r vi i dagens avis. De andre tre vil bli fortløpend­e omtalt i Adressa frem mot folkemøtet 18. desember der skissene blir diskusjons­tema.

➤ Folk er glad i byen sin. Vi oppfordrer innbyggern­e til å engasjere seg i spørsmålet om Torskeholm­en. Det kan vaere med og sikre et godt sluttresul­tat.

 ??  ?? STORE ENDRINGER: Torskeholm­en slik den er i dag.
STORE ENDRINGER: Torskeholm­en slik den er i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway