Grimstad Adressetidende

EGENBEREDS­KAP VED UFORUTSETT­E HENDELSER

-

➤ Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap har laget en brosjyre. Her har de blant annet en liste med forslag til hva du kan ha i hus ved en krise:

➤ 9 liter vann per person, to pakker knekkebrød per person, en pakke havregryn per person, tre bokser middagsher­metikk eller tre poser tørrmat per person, tre bokser pålegg med lang holdbarhet per person, noen poser tørket frukt eller nøtter, kjeks og sjokolade, medisiner du er avhengig av, ved-, gass- eller parafinovn til oppvarming, grill eller kokeappara­t som går på gass, stearinlys, lommelykt med batterier, parafinlam­pe, fyrstikker eller lighter, varme klaer, pledd og sovepose, førstehjel­pspakke, batteridre­vet DAB-radio, batterier, batteri bank og mobillader til bilen, våtserviet­ter og desinfeksj­onsmiddel, tørke-/toalettpap­ir, litt kontanter, ekstra drivstoff og ved/gass/parafin/, rødsprit til oppvarming og matlaging, Jod-tabletter ved atomhendel­ser.

➤ – Når samfunnet rammes av en hendelse eller krise, er det mange som trenger hjelp. Hvis flere er i stand til å ta vare på oss selv og de rundt seg, kan hjelpen settes inn der behovet er størst. På den måten er du en del av Norges beredskap, står det i brosjyren.

➤ På nettsiden sikkerhver­dag.no og på kommunens nettside kan man finne mer informasjo­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway