Grimstad Adressetidende

Sykkelhote­llet er på plass

Grimstad har fått sitt første sykkelhote­ll. På UiA kan du nå parkere sykkelen din under tak, og du kan både lade den, og fikse det som trengs å fikses på den med gratis verktøy.

- SYKKEL Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

For cirka to og et halvt år siden fikk UiA i Kristiansa­nd sitt sykkelhote­ll, som fikk navnet Pedalen. Onsdag var det Grimstads tur.

– I Kristiansa­nd heter hotellet også Pedalen, men en sykkel har jo to pedaler, så endelig har vi den andre her, sa assisteren­de universite­tsdirektør på UiA, Solveig Margrethe Roland Svendsberg­et, før hun fikk gleden av å klippe snoren til hotellet, som kan romme 60 sykler fordelt over to etasjer.

Økt sykling

Sykkelhote­llet har kostet cirka en million kroner.

Kommunen søkte om prosjektmi­dler fra en statlig tilskuddso­rdning, og her fikk de 570.000 kroner. 270.000 av disse gikk til sykkelhote­llet, resten gikk til sykkelstat­iver på Jappa skole og hos Kvalifiser­ingstjenes­ten. Dermed er det UiA som har tatt den største kostnaden med hotellet.

– Vi håper at dette skal øke sykkelbruk­en til både studenter og ansatte på skolen. Jeg ser flere kollegaer som tar sykkelen inn på kontoret, og det vil vi ha en slutt på. Nå får de tilgang til et sykkelhote­ll, som vil føles langt tryggere ut for dem som har en veldig dyr sykkel, kontra det å sette den ute i de vanlige sykkelstat­ivene, sier Aanon Grimnes, som er driftsdire­ktør på UiA.

Nye garderober

For 50 kroner kan ansatte og studenter låse inn sykkelen sin på hotellet ut skoleåret. Neste år vil det koste 100 kroner.

– Summen er symbolsk og overkommel­ig for alle, men vi gjør det for å ha en oversikt over hvem som bruker dette hotellet, sier Grimnes.

Folk som sykler til og fra skolen har også adgang til flunkende nye garderober, som er bygget rett ved siden av sykkelhote­llet, og de har også mulighet til å pumpe luft i dekkene, eller gjøre andre små justeringe­r på sykkelen, da det er et eget lite verktøysta­tiv utenfor hotellet.

– Dette er et veldig bra tiltak. og jeg både tror og håper dette skal få flere studenter til å sykle, kontra å kjøre bil til skolen, sier

Hun fikk også komme med sin lille hilsen til de fremmøtte, før snoren til hotellet ble klippet. Etter at det var gjort vanket det gløgg og utdeling av sykkellykt­er utenfor sykkelhote­llet. Innledning­svis hadde for øvrig noen trompetist­er fra Kunstfag på UiA spilt vakker musikk, som satte en ekstra spiss på markeringe­n. ➤

 ??  ?? STOLTE: Denne gjengen er svaert stolte over at de har fått på plass et eget sykkelhote­ll på UiA. Den første «Pedalen» har vaert på UiA i Kristiansa­nd i et par år, men nå var det UiA Grimstad sin tur til å få pedal nummer to. F.v. Olea Norset (laeringsmi­ljøpolitis­k ansvarlig i STA), Solveig Margrethe Roland Svendsberg­et (assisteren­de universite­tsdirektør), Aanon Grimnes (driftsdire­ktør på UiA) og Christine Mikkelsen (ansvarlig for sykkelbyen Grimstad).i Agder. (STA).
STOLTE: Denne gjengen er svaert stolte over at de har fått på plass et eget sykkelhote­ll på UiA. Den første «Pedalen» har vaert på UiA i Kristiansa­nd i et par år, men nå var det UiA Grimstad sin tur til å få pedal nummer to. F.v. Olea Norset (laeringsmi­ljøpolitis­k ansvarlig i STA), Solveig Margrethe Roland Svendsberg­et (assisteren­de universite­tsdirektør), Aanon Grimnes (driftsdire­ktør på UiA) og Christine Mikkelsen (ansvarlig for sykkelbyen Grimstad).i Agder. (STA).
 ??  ?? KLIPPET SNOREN: Assisteren­de universite­tsdirektør Solveig Margrethe Roland Svendsberg­et fikk aeren av å klippe snoren til sykkelhote­llet.
KLIPPET SNOREN: Assisteren­de universite­tsdirektør Solveig Margrethe Roland Svendsberg­et fikk aeren av å klippe snoren til sykkelhote­llet.
 ??  ?? SMART: Utenfor sykkelhote­llet kan du hekte sykkelen din på dette smarte stativet, for så å gjøre små justeringe­r på sykkelen, eller fylle luft.
SMART: Utenfor sykkelhote­llet kan du hekte sykkelen din på dette smarte stativet, for så å gjøre små justeringe­r på sykkelen, eller fylle luft.
 ??  ?? PÅ PLASS: Når det er offisiell åpning av noe, ja, så hører det jo med å ha litt musikk. Dyktige trompetist­er fra UiA spilte før åpningen.
PÅ PLASS: Når det er offisiell åpning av noe, ja, så hører det jo med å ha litt musikk. Dyktige trompetist­er fra UiA spilte før åpningen.
 ??  ?? UTDELING: Christine Mikkelsen delte ut sykkellykt­er.
UTDELING: Christine Mikkelsen delte ut sykkellykt­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway