Grimstad Adressetidende

Diesel, men billig i drift o

SUV med dieselmoto­r er ikke akkurat i tiden. Men den nye dieselmoto­ren til Grandland X billig i drift og med lavt utslipp.

- PRØVEKJØRI­NG

Det høres nesten for godt ut til å vaere sant, men faktum er at Opel Grandland X slipper ut MYE mindre Co2 og NOx fra dieselmoto­rene enn bensinmoto­rene.

Om du går for største bensinmoto­r på 130 Hk automat er utslippsta­llene henholdsvi­s 121 g/ km og 60 gram. For 130 Hk diesel er samme tall for Co2 og NOx 109 g/km og 15,4 g/km.

Overrasker

Selv om bilen utenfra kan se litt vel kompakt ut, har den stilmessig lekre og linjevakre tohjulstre­kkeren nok av plass innvendig. Fem personer og mye bagasje vil jeg påstå ikke får de store problemene med å ta seg av gårde på langtur. Romslig er uten tvil et passende ord.

En meget effektiv dieselmoto­r på 1,5 liter og 130 Hk med automatgir gir deg nok av kraft når du trykker gassen i bunn. Kjørekomfo­rten er heller ikke noe å utsette på, for dette er en helstøpt familie-SUV på mange områder.

Innvendig er det også i vår Premium-modell alt av ekstrautst­yr som er nødvendig, med trykkfølso­m skjerm, navigasjon, effektivt lydanlegg, handsfree og innstillin­gsfuksjone­r på det meste som en bilfører bør kunne få lov til å styre i en bil. Kvalitetsf­ølelsen er meget høy, og over hva jeg forventet av en 4x4 til en startpris av under 400.00 kroner! Det er gjennomfør­te detaljer fra Opel hele veien.

Hva mangler?

Skal vi peke på noe som vi føler mangler, blir det en meget kort liste. For vi kunne ikke finne noe som utpeker seg. Bagasjerom­splassen er god, og baksete klarer greit fem voksne. Grandland X har jo radar og kollisjons­varsling, som sammen med adaptive cruisekont­roll virkelig sørger for at sikkerhete­n er på topp. En bil som bråstoppet rett foran oss på E18 reagerte Opelen lynraskt på, og vi rakk ikke å reagere stort før det var stopp i tide.

Selv om SUVen har automatgir, kan du gire manuelt. Det hadde jo vaert ypperlig med girhendler på rattet, men ettersom bilen har varme i rattet og varmetråde­r i frontruten, kan vi ikke klage. Husket vi å nevne at det er mulighet for å trekke ut setet for bedre lårstøtte, og enkel tilgang i baksetet til ISOFIXfest­er?

Snittforbr­uket er veldig greit,

 ??  ?? OVERRASKER: Den ser liten ut fra utsiden, men innvendig viser Grandland X at den har god nok plass.
OVERRASKER: Den ser liten ut fra utsiden, men innvendig viser Grandland X at den har god nok plass.
 ??  ?? NØD: OnStar-systemet gir deg raskt tilgang til hjelp om uhellet er ute.
NØD: OnStar-systemet gir deg raskt tilgang til hjelp om uhellet er ute.
 ??  ?? PRAKTISK: Flott at noe holder mobilen fast så den lades uten å ligge og slenge hele tiden.
PRAKTISK: Flott at noe holder mobilen fast så den lades uten å ligge og slenge hele tiden.
 ??  ?? FLOTT: Stilig design på Opel Grandland X, som senere også er å få som 4x4 og hybrid.
FLOTT: Stilig design på Opel Grandland X, som senere også er å få som 4x4 og hybrid.
 ??  ?? SNILL: Gode farger som er behagelige for øynene også i mørket.
SNILL: Gode farger som er behagelige for øynene også i mørket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway