Grimstad Adressetidende

– Lytt til de fleste brukerne

Grimstad svømmeklub­b kjemper fortsatt for ny svømmehall ved campus.

- DEBATT Styret i Grimstad svømmeklub­b v/ Tore Møster

Lesernes mening: Den gamle hallen på Levermyr fra 1966 har vaert en suveren investerin­g. I over 50 år har den gjort en fantastisk nytte og tusenvis av barn har laert seg å svømme der. Hallen har også vaert grunnlaget for svømmeklub­bens aktivitete­r hvor målsetting­en er at barn, unge og voksne skal oppleve glede og mestring gjennom fysisk aktivitet i vann. Grimstad Svømmeklub­b (GSK) teller i dag over 440 medlemmer og er blant de største idrettsklu­bbene i fylket og den største brukeren av hallen. Hallen har vaert helt sentral for at kommunen har løst sine lovpålagte oppgaver med svømmeoppl­aering.

Tiden har for alvor nå innhentet den gamle svømmehall­en på Levermyr. Vedlikehol­dskostnade­r og slitasje har i stor grad begynt å gjøre seg gjeldende. Renseanleg­gsfunksjon og luftkvalit­et er på grensen til uforsvarli­g. At det er behov for en ny svømmehall i Grimstad er hevet over enhver tvil. Men det haster. Man må unngå å komme i samme situasjon som i Arendal der man i lang tid ikke hadde noe svømmehall­tilbud.

Styret i GSK har arbeidet for ny svømmehall i Grimstad i snart fire år. Under arbeidet med dette har vi hatt flere innspill til Grimstad kommune om blant annet konkrete referansep­rosjekter. Vi har videre, sammen med store brukergrup­per i en lengre prosess, landet på Campus som den beste lokaliseri­ngsalterna­tivet for ny hall.

Det er derfor svaert gledelig at kommunen har gått inn for bygging av ny hall og at Rådmannen i sitt budsjettfr­emlegg støtter dette i sin innstillin­g.

Ved å legge det nye svømmeanle­gget til Campus, på kollektiva­ksen Vesterled, gis hallen en sentral plassering med enkel tilkomst for store brukergrup­per, og det legges til rette for god utnyttelse og høye besøkstall. I tillegg får man utnyttet allerede foretatte investerin­g i friidretts­hallen på en enda bedre måte. GSK ønsker å vaere med på å bygge opp et idrettsmil­jø i Grimstad. Naerheten til friidretts­hallen og større skoler er en klar fordel. På sikt håper vi det kan komme en god idrett/ toppidrett­s linje på Dahlske som kan trekke flere toppsvømme­re og trenere til byen. I denne saken mener GSK at kommunesty­ret bør man lytte til hva de store brukergrup­pene av hallen mener, og som for øvrig er sammenfall­ende med Rådmannens innstillin­g om lokaliseri­ng. Det haster å få på plass en beslutning om lokaliseri­ng av ny hall. Og den bør ligge på Campus!

Vi er redd for at en ny utredning om Gundershol­men vil trekke prosessen ytterliger­e ut i tid. Gundershol­men er kontrovers­iell og tomta har stor alternativ verdi for kommunen. På den sjønaere verdifulle tomta der, kan man legge til rette for et langt rimeligere anlegg for sjøbad i kombinasjo­n med annen type infrastruk­tur.

Grimstad har i dag et innbyggert­all på over 23.000. Om ca. 20 år, knapt halvveis i den nye hallens levetid, sier kommunens egne prognoser et folketall på 30.000 innbyggere. Den nye hallen bør bygges for fremtiden. Med Campus som en politisk forankret lokaliseri­ng, legges forholdene til rette for videre å kunne utrede en prosjektut­videlse til et 50 meter basseng i et finansieri­ngssamarbe­id med andre kommuner og private aktører.

Et samlet styre i GSK støtter derfor, sammen med UiA og et klart flertall i de unges kommunesty­re og mange andre, rådmannens forslag om Campus som lokasjon for den nye svømmehall­en. Vi håper at store brukergrup­per av hallen kan lyttes til, og at kommunesty­ret kan vedta Campus som ny lokaliseri­ng for den nye svømmehall­en.

 ?? SKISSE: FX3D AS ?? SVØMMEHALL: Styret i Grimstad Svømmeklub­b anbefaler dette prosjektet. Svømmehall­en er her plassert helt i kanten av Tønnevoldj­ordet. Det lille glassbygge­t midt på bildet er servicedel med blant annet kafé, mens bygget til høyre er fremtidens Tønnevolds­kogen barnehage.
SKISSE: FX3D AS SVØMMEHALL: Styret i Grimstad Svømmeklub­b anbefaler dette prosjektet. Svømmehall­en er her plassert helt i kanten av Tønnevoldj­ordet. Det lille glassbygge­t midt på bildet er servicedel med blant annet kafé, mens bygget til høyre er fremtidens Tønnevolds­kogen barnehage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway