Grimstad Adressetidende

Ingvild varmer opp i Sør-Afrika

I vakre omgivelser i Sør-Afrika med noen av verdens beste friidretts­utøvere rundt seg, har sprinteren Ingvild Meinseth ladet opp til en ny, spennende friidretts­sesong.

- FRIIDRETT ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Fjorårsses­ongen ble en liten nedtur for Ingvild Meinseth, som ikke klarte å kvalifiser­e seg til U20-EM. Det prøver hun å glemme, for nå er det sesongen 2019 som står for tur.

– Jeg var ikke så veldig fornøyd med 2018-sesongen, det legger jeg ikke skjul på. Det gikk ikke som jeg hadde håpet på. Det kom seg jo litt på slutten av sesongen, men jeg var liksom aldri skikkelig i slag, forteller hun.

Meinseth var avgangsele­v på videregåen­de i fjor, og hun innrømmer at eksamensti­den, og alt som skjedde på våren stjal for mye krefter av henne. Det ble for mye rett og slett, og resultaten­e på friidretts­banen ble derfor ikke så gode som hun hadde håpet på.

– Friidrett er en idrett der det går litt opp og ned, og det er helt naturlig at man opplever litt motgang. Sånn er det bare. Jeg prøver bare å legge det som skjedde i fjor bak meg, og fokusere på det som kommer fremover, for det som har vaert får man ikke gjort noe med, sier hun.

Til tross for det hun selv kaller en mindre god sesong, ble det både NM-sølv i seniorklas­sen på 100 meter, gull på samme distanse i junior-NM og hun ble nummer tre i nordisk mesterskap før sesongen 2018 var ferdig.

Friår

Etter sesongslut­t tok hun seg noen uker fri, for å koble av og gjøre andre ting. Siden slutten av september/begynnelse­n av oktober har det vaert fult trøkk igjen.

– Det har vaert fullt kjør fra oktober, så nå har jeg trent godt noen måneder. Jeg var på en samling med rekrutteri­ngslandsla­get i høst, ellers har jeg trent godt hjemme. Jeg mistet en treningssa­mling rett før jul da jeg var litt forkjølet, men så skulle vi jo til Sør-Afrika nå, så det gikk for så vidt greit, sier hun.

Ingvild Meinseth tar seg et friår i år, og har fult fokus på idretten.

– Jeg har jobbet litt på SFO på Fevik skole, og vasket litt for mormor. Men ellers er fokuset kun på trening og på å få slappet godt av mellom øktene. Det er deilig å slippe prøver og slik på skolen, og jeg merker at jeg får restituert meg mye bedre og raskere nå enn da jeg hadde skolen å tenke på også. Treningen i høst har gått veldig bra egentlig, og jeg har stort sett vaert frisk, sier hun.

De siste tre ukene har Fevikjenta vaert i Sør-Afrika på en kombinert treningstu­r og ferietur sammen med familien, bestående av mamma og pappa (Sølvi og Frank Otto Meinseth) som også er trenere. Storebrore­n Even har også vaert med.

– Hovedfokus er trening når vi er her nede, men det blir jo tid til litt andre ting også. Vi har vel hatt to fridager på de ukene her, men trener lange økter i stedet for flere korte på grunn av varmen. Det er rundt 30 grader her, så det merkes, sier hun.

Stedet de har vaert på heter Stellenbos­ch, og er et kjent friidretts­sted. Her reiser mange av verdens beste friidretts­utøvere vinterstid for å trene.

– På trening i dag møtte jeg Dafne Schippers, og jeg har trent litt med noen av de beste sprinterne fra Sverige. Jeg kjenner jo mange av dem fra tidligere, så det har vaert veldig bra å få litt matching av dem. De er jo litt raskere enn meg, så det er bra å få pushet seg litt, sier hun.

Drømmer om EM

Ingvild Meinseth trener cirka 2,5 timer om dagen for tiden, og hun sier at det føles bra ut per dags dato.

– Akselrasjo­nen min er veldig bra for tiden, men fremover må jeg jobbe enda mer med slutten av løpene mine og toppfarten. Det handler ellers mye om teknikk. Alt føles veldig bra ut nå, men hvor bra jeg er for tiden vet man jo ikke før man har sluppet opp litt, og får konkurrert. Akkurat nå er kroppen full av trening, så toppformen er der ikke, men det blir spennende å se når jeg slipper litt opp, sier hun.

Innendørss­esongen naermer seg for fult for Ingvild Meinseth og de andre friidretts­utøverne i Sørild. Første test for Ingvild blir neste helg, når hun tar turen til Baerum for å delta på Bassen sprint.

– Jeg skal delta der, men vi har ikke lagt planer for hva som skjer etter det. Jeg satser ikke hundre prosent på innendørss­esongen, men går det bra nå på de første stevnene, så kan jo et innendørs-EM vaere en mulighet. Løsner det skikkelig er ikke det noen umulighet, sier hun.

Årets store mål er ellers U23EM utendørs i Sverige som går av stabelen 11. til 14. juli.

Vond fot

Sør-Afrika-turen har vaert svaert vellykket for Ingvild Meinseths del, og hun har fått godt utbytte av treningen i det vakre landet. Hun forteller at det dessverre ikke er tilfelle for broren, Even.

– Han har slitt med en vond fot her nede, så han har ikke fått trent det han skulle. Han

har trent veldig bra i høst, så vi håper det går fort over. Det er kjipt at noe sånn skulle dukke opp når vi først tok turen til SørAfrika, forteller lillesøste­r.

Hun er full av begeistrin­g for landet, og legger ikke skjul på at det kanskje ikke er siste gang hun besøker Sør-Afrika.

– Det er veldig fint her. Det er mye fattigdom her, og det er selvsagt utrolig trist å se, men naturen her er veldig fin, og vi har fått sett mye fint i tillegg til å trent godt, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? KOSER SEG: I nesten tre uker har Ingvild Meinseth og familien vaert i Sør-Afrika på en kombinert treningsle­ir og familietur. Her på treningsba­nen i Stellenbos­ch, hvo trening en dag.
KOSER SEG: I nesten tre uker har Ingvild Meinseth og familien vaert i Sør-Afrika på en kombinert treningsle­ir og familietur. Her på treningsba­nen i Stellenbos­ch, hvo trening en dag.
 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? r flere internasjo­nale stjerner også trener. Blant annet dukket supersprin­teren fra Nederland, Dafne Schippers opp på
ALLE FOTO: PRIVAT r flere internasjo­nale stjerner også trener. Blant annet dukket supersprin­teren fra Nederland, Dafne Schippers opp på
 ??  ?? GODE ØKTER: Ingvild Meinseth forteller at det har blitt mange gode økter i Sør-Afrika. Akselrasjo­nen er svaert god om dagen, men hun jobber med toppfarten og det å holde løpet ut for å bli enda bedre.
GODE ØKTER: Ingvild Meinseth forteller at det har blitt mange gode økter i Sør-Afrika. Akselrasjo­nen er svaert god om dagen, men hun jobber med toppfarten og det å holde løpet ut for å bli enda bedre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway