Grimstad Adressetidende

Inviterer til babydans

Ellen Karoline Klepstad Egge inviterer til babydans på Allegro ballettstu­dio.

- ➤ Gro Austenå Berg gro@gat.no

Det er ikke alle som kan ta med seg barna på jobb, men det kan Ellen Karoline Klepstad Egge denne vinteren og våren.

Sosialt

Onsdag 30. januar er hun tilbake fra mammapermi­sjon og starte opp med babydans på Allegro ballettstu­dio. Med seg har hun ti måneder gamle Liv Iben. Nå håper hun at studioet fylles opp med hjemmevaer­ende mammaer og pappaer som kan tenke seg å danse sammen med sine håpefulle.

– Det blir anledning til å bli igjen etter på for å prate og mingle litt, sier hun, og håper at det dermed også kan bli sosialt.

Må holde hodet

– Hvor store må babyene vaere for å kunne vaere med?

– De bør kunne holde hodet selv. Vi skal vaere en del i bevegelse og da er det en trygghet, sier hun, og legger til at barna ofte blir egenrådige når de begynner å gå, og da trenger annen aktivitet.

– Men det er selvfølgel­ig opp til den voksne, sier hun.

Det er også mulig å amme eller skifteblei­e underveis, for sånt rår man jo ikke over.

To runder med kurs

Når det gjelder selve opplegget, er det meningen at de voksne danser sammen med barna, og noe av dansen foregår med baeresele eller sjal som deltakerne må ta med selv.

– Kurset varer i fem uker, og så kjører vi to runder i løpet av semesteret. Det kan vaere litt vanskelig å binde seg opp til et helt semester med en baby, sier danselaere­ren.

Det er dermed mulig å bli med etter hvert også hvis babyen din ikke kan holde hodet helt ennå.

– Du trenger absolutt ingen forkunnska­per. Poenget er at man skal ha en sosial arena der barna og de voksne kan treffes. Jeg håper folk synes det virker gøy, avslutter hun.

 ??  ?? LITEN BALLERINA: Ellen Karoline K. Egge og Liv Iben (10 md.) er klare med et nytt opplegg for mor og barn i Grimstad, nemlig babydans på Allegro ballettstu­dio. Hun anbefaler også pilatestim­ene på kveldstid som egentlig for nybakte mødre.
LITEN BALLERINA: Ellen Karoline K. Egge og Liv Iben (10 md.) er klare med et nytt opplegg for mor og barn i Grimstad, nemlig babydans på Allegro ballettstu­dio. Hun anbefaler også pilatestim­ene på kveldstid som egentlig for nybakte mødre.
 ??  ?? SOSIAL: Liv Iben er klar for å treffe andre babyer i dansesalen.
SOSIAL: Liv Iben er klar for å treffe andre babyer i dansesalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway