Grimstad Adressetidende

Storritt dropper Grimstad

Tour des Fjords og Tour of Norway har fusjonert, men det nye storrittet i Norge kommer ikke til å ta turen innom Grimstad i år, til tross for suksessen i 2018.

- ➤ SYKKEL ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Tour des Fjords og Tour of Norway har fusjonert, men i årets seksdagers­ritt har de ikke funnet noen plass til Grimstad.

Det var Agderposte­n som først skrev om saken fredag.

Arrangøren­e av det som nå blir et seksdagers ritt har ikke gått ut med den offisielle rittplanen ennå, men rittledere­n Anders Eia Linnestad, bekrefter overfor Agderposte­n at Arendal blir startby i rittets 4. etappe fredag 31. mai. Han forteller at det derfor er naturlig at Grimstad ikke er med i årets rittplaner.

– Grimstad var en veldig sentral by i fjor, da er det naturlig at Arendal blir det i år, sier Linnestad til avisen.

Ifølge Agderposte­n vil etappen Kristi himmelfart­sdag gå mellom Lyngdal og Kristiansa­nd. Dagen etter vil det vaere start i Arendal, mens målgangen blir i Sandefjord.

Ikke overrasket

Bodil Slettebø var prosjektle­der for Tour des Fjords i Grimstad i fjor, og er ikke overrasket over at Grimstad nå er valgt bort.

– Det viktigste er at de er tilbake på Sørlandet, og er innom Aust-Agder. Det er ikke slik at vi bare kan velge om vi vil vaere med eller ikke. Det lå jo litt implisitt at andre byer var mer aktuelle nå, siden vi var såpass sentrale i fjor. Dessuten er det også et økonomisk spørsmål her. Politikern­e syns Tour des Fjords er interessan­t, men de vil ikke legge for mye penger i det, sier Slettebø til Adressa.

I september vedtok kommunesty­ret følgende: «Rådmannen får mandat til å jobbe med at Tour des Fjords kommer tilbake til Grimstad i 2019. Det er primaert ønskelig å vaere målby, sekundaert er det ønskelig å vaere startby eller gjennomkjø­ringskommu­ne. Sak om finansieri­ng skal fremmes for kommunesty­ret dersom det blir aktuelt å delta i Tour des Fjords i 2019. Deltakelse fra Grimstad kommune skal vaere begrenset til et mindre økonomisk bidrag».

Bodil Slettebø syns det er synd at sykkelritt­et ikke kommer til Grimstad i år, men forstår det godt. Hun mener fjoråret var en suksess som bør gjentas.

– Det hele var veldig positivt for byen vår, og det ble jo en folkefest. Et slikt arrangemen­t er med på å sette byen vår på kartet. I tillegg var det positivt det vi fikk til med det ungdomsløp­et, det var virkelig bra sett med et folkehelse­perspektiv. Folkene i Tour des Fjords var veldig positive og fornøyde med det vi fikk til, og vi har fremdeles en veldig god dialog med dem, sier hun.

Nå håper hun at Grimstad kan få en sentral posisjon om ett par år igjen.

– Vi trodde jo ikke de kom tilbake til Sørlandet i år egentlig, før det ble kjent at Tour of Norway og Tour des Fjords skulle fusjonere. Nå ser det derfor ut til at det kan ta et par år til før de kommer tilbake hit. Vi håper at de vil til Grimstad i 2021, sier hun.

Arrangøren jobber ifølge Agderposte­n med de siste detaljene før de presentere­r hele løypa. Ifølge avisen bekrefter rittleder Anders Eia Linnestad at det vil gå to etapper i Vest-Agder og én i Aust-Agder. Rittets andre etappe har startsted i Flekkefjor­d og målgang i Mandal, mens den tredje altså starter i Lyngdal og avsluttes i Kristiansa­nd. Den fjerde etappen vil gå fra Arendal til Sandefjord.

Rittet arrangeres i år fra tirsdag 28. mai til 2. juni.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? INGEN SYKKELFEST: I strålende solskinn kjempet syklistene side om side på Biesletta i mai i fjor. Det kommer ikke til å skje i år.
ARKIVFOTO INGEN SYKKELFEST: I strålende solskinn kjempet syklistene side om side på Biesletta i mai i fjor. Det kommer ikke til å skje i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway