Grimstad Adressetidende

Bilistene ble møtt av UP

Tross varsling på Facebook, økte farten - og avstanden mellom råkjørerne ble kortere, jo lenger UP 240 var i krysset Vesterled og Grooseveie­n.

- red@gat.no

Det gikk bare ti minutter fra patruljen til Utryknings­politiet hadde stilt seg opp på busslommen i Vesterled mellom Helmers Hus og rundkjørin­gen til Ericsson, før det første varslet kom ut på nett.

Noe som ikke så ut til å hjelpe mye, for det ble tatt like mange fartsovert­redelser på den første timen kontrollen var, som på den påfølgende halvtimen. Og fort, det gikk det retning Øygardsdal­en.

Naere på

Kontrollen som UP 240 gjennomfør­te på fv. 420 ved krysset Grooseveie­n og Vesterled, ble startet rundt klokken 16.30. En drøy time senere var det tatt fire sjåfører for fartsovert­redelser.

– Så langt har det blitt fire forenklede forelegg for fartsovert­redelse, og den høyeste målte farten er 63 km/t i skiltet 40-sone. Førerkorte­t blir beslaglagt på 66 km/t i 40-sonen, forteller kontrollan­svarlig på UP 240 på stedet.

– Ettersom det er fratrekk på laseren i denne fartsgrens­en med tre km/t i sikkerhets­margin, skjønte bilfører at han hadde hatt litt flaks da jeg informerte om dette. At farten var egentlig noe høyere, men at reglene gjør at han kom under, legger UPs mann til.

Dyrt likevel

- Så 8.500 kroner i forenklet forelegg og tre prikker ble nok enklere å godta da, kontra førerkortb­eslag som ville ha gjort at du eventuelt måtte ha parkert bilen?

- Jeg vil påstå at det nesten i 99 prosent av tilfellene ikke er noen sure miner blant dem som blir stoppet i laserkontr­oll. De både vet og forstår hvorfor vi står der vi står. Og de fleste vet jo at de har kjørt alt for fort, konkludere­r UPs duo.

- Det har stort sett vaert jevn flyt i trafikken, med tidvis mange kjøretøy som kommer vår vei. I løpet av den tiden du har vaert her, en snau halvtime, er det jo tatt ytterliger­e fire bilister slik at totalen nå klokken 18 er oppe i åtte, legger UPs kontrollan­svarlige til.

 ??  ?? HEKTISK: UP-betjentene tok oppstillin­g i Vesterled torsdag kveld. Tidvis var det hektisk for dem. Antallet overtredel­ser økte jo lenger de stod på stedet.
HEKTISK: UP-betjentene tok oppstillin­g i Vesterled torsdag kveld. Tidvis var det hektisk for dem. Antallet overtredel­ser økte jo lenger de stod på stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway