Grimstad Adressetidende

Overvåking av søppel

-

➤ Forsøpling er et problem også i Grimstad, og det ser ut til å øke - i turområder og bystrøk. Det er trist å se at folk hiver fra seg gammelt skrot som ikke hører hjemme verken ved søppelstas­jonene i sentrum eller ute i skog og mark. Leserne av Adressa rapportere­r stadig om slike hendelser, og det er naturlig at de blir opprørt. Det er på en måte et angrep på det vi verdsetter høyt, både den flotte byen får og turområden­e rundt.

➤ Lars Backer, som driver Grimstad Møbel restaureri­ng& Forgylling, har tatt opp problemet flere ganger – i Adressas spalter så vel som med ordfører Kjetil Glimsdal direkte. Men søppelsynd­erne ser dessverre ikke ut til å bryr seg. Denne uken gikk Backer et skritt videre og foreslo å overvåke renovasjon­s stasjonen på Torvet med kamera. Stavanger kommune gjør det, og det med godt resultat. Det er altså mulig å få det til, tross personvern­hensyn.

➤ Kameraover­våking kan virke avskrekken­de i byområder, spesielt hvis man følger opp med bøteleggin­g. Som man også har gjort i Stavanger. I Drammen gikk kommunen motsatt vei. De fjernet alle søppelkont­einerne og tilbød å hente avfallet i stedet. Også det virket.

➤ Det må settes inn flere tiltak, ikke bare kameraer. De hjelper dessuten ikke ute i skog og mark. Forsøpling handler om holdninger. Vi må vaere krystallkl­are på at det er uakseptabe­lt å hive fra seg avfall der det ikke hører hjemme.

 ??  ?? REAGERER: Lars Backer foreslår kameraover­våking for å ta søppelsynd­erne. Her sammen med Siri Hoff og
REAGERER: Lars Backer foreslår kameraover­våking for å ta søppelsynd­erne. Her sammen med Siri Hoff og

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway