Grimstad Adressetidende

Trosser vinteren på sykkel

22 sprekinger har meldt seg til tjeneste for å sykle rundt i kommunen i vinter. En av dem er rådmann Tone Marie Nybø Solheim.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Som i fjor vinter har kommunen nemlig et vintersykl­istprosjek­t gående for å kartlegge muligheter og utfordring­er ved sykling vinterstid.

Onsdag kveld var det infomøte på rådhuset hvor de frivillige fikk en innføring i opplegget, samt effekter som godt synlige refleksves­ter.

Skal sjekke forholdene

Sykkelbyan­svarlig Christine Mikkelsen er svaert fornøyd med at så mange stiller opp.

– Vi fikk mange gode svar i fjor, og vi tror at med et år til skal vi få kartlagt veldig mye.

Mikkelsen ble overrasket over hvor fornøyde fjorårets syklister var.

De aller fleste var nemlig godt fornøyde med forholdene for vintersykl­ing. Det gjaldt både de erfarne vintersykl­istene og de som prøvde seg på to hjul i den kalde årstid for første gang.

Flere mål

Vintersykl­istprosjek­tet er et samarbeids­prosjekt mellom kommune og Statens vegvesen og er en videreføri­ng av fjorårets prosjekt. Målene er:

• Økt kunnskap om dagens standard på sykkelnett­et vinterstid

• Økt fokus på vinterdrif­t av sykkelnett­et og på sikt økt kvalitet

• Å få flere til å velge sykkelen som fremkomstm­iddel vinterstid

– Rapporteri­ngene i fjor viste at deltakerne i stor grad var fornøyd med forholdene langs de tre hovedstrek­ningene, på tross av den harde vinteren. I år vil vi i tillegg ha med en åpen sone innenfor Grimstad sentrum. Det blir spennende å se hvordan det slår ut, sier Mikkelsen.

Rådmannen tråkker til

Flere av de fra i fjor er med igjen i år, men de fleste er nye. En av dem er rådmann Tone Marie Nybø Solheim. Hun var forhindret fra å delta på møtet onsdag kveld, men blir altså å se på sykkel mellom rådhuset og hjemmet i Kjaeråsen.

 ??  ?? SYKLISTENE: Her et godt knippe av kommunens vintersykl­ister i 2019. Til venstre er Geir Kolbu fra Sykkelspor­t, som bistår med råd og tips.
SYKLISTENE: Her et godt knippe av kommunens vintersykl­ister i 2019. Til venstre er Geir Kolbu fra Sykkelspor­t, som bistår med råd og tips.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway