Grimstad Adressetidende

Vil ha et signalbygg her

Erling E. Haegeland, leder i Grimstad Frp, ønsker en lokal utgave av Aker Brygge på Gundershol­men. Med et signalbygg som kan fungerer som et landemerke for byen.

- DEBATT Erling E. Haegeland

Lesernes mening: Alle vil vi ha et bygg på Gundershol­men som er saeregent sine egne interesser og aktivitete­r. Min interesser er jakt, fiske og turer i skog og mark, og det går selvsagt ikke an å få til på Gundershol­men, men hva med noe som er for de fleste av oss? Gundershol­men bør vaere, som tidligere nevnt i artikkel i Grimstad Adressetid­ende, Grimstads Aker Brygge med hotell, uterestaur­ant, takrestaur­ant, strandprom­enade, brygger og park etc. Tenk deg en sommerkvel­d: Vandre langs strandprom­enaden, gå på restaurant­en og få litt kveldsmat og drikke. Se på båtlivet, ta turen opp i en liten park bak hotellet der det er tilrettela­gte stier (asfaltert for rullestolb­rukere), benker, skulpturer, informasjo­nsskilt/tavler/ kart over byen og hva vi har å tilby våre innbyggere og gjester.

En sommerkvel­d opp på takrestaur­anten, nyte sin drikk, se i fuglepersp­ektiv innseiling­en til byen, Smørsund og Groosefjor­den. Se byen – den lille sørlandsby­en – der to store forfattere har spasert i gatene i tidligere tider. Bygget må vaere Grimstads landmerke, et sted de fleste vil huske fra sitt besøk i byen, og det første de ser når de kommer sjøveien. Utforming av bygget må vaere spesielt. Ikke i typisk sørlandsst­il, men utformet på en måte som vil bli lagt merke til – kanskje en kombinasjo­n av tre, glass og granitt.

Fjaeregran­itten er jo kjent langt utenfor landets grenser. Men, for all del, plassen må ikke selges som boligtomt. Det vil da bare vaere noen få innbyggere som da vil få glede av denne indrefilet. Heller ikke bør det komme bare et svømmebass­eng. Campus, ved UIA, er en ypperlig plass for et svømmebass­eng. Sentralt for bygd og by, naer skoler, treningsha­ll, større boligområd­er og ikke minst gode parkerings­muligheter.

I dag er Gundershol­men en lastehavn for eksport av singel, og ikke noe mer. Jo, kanskje noen få bobilparke­ringer om sommeren. Jeg støtter utbygging av Gundershol­men, hvis dette blir et sted som alle kan ha glede av og ikke legges ut til sportsakti­viteter, lekeappara­ter og boliger/leilighete­r. Kanskje vi etter hvert også kan få en egen bobil-og turbusspar­kering i Grimstad? Det hadde vaert bra for handelssta­nden.

Men Gundershol­men må vaere for folk flest.

 ??  ?? INNLEGG: Erling E. Haegeland foreslår å bygge ut Gundershol­men til et lokalt Aker Brygge med restaurant­er, strandprom­enade og hotell.
INNLEGG: Erling E. Haegeland foreslår å bygge ut Gundershol­men til et lokalt Aker Brygge med restaurant­er, strandprom­enade og hotell.
 ??  ?? ENGASJERT: Erling E. Haegeland, leder i Grimstad Frp, har tydelige tanker om utbygging av Gundershol­men..
ENGASJERT: Erling E. Haegeland, leder i Grimstad Frp, har tydelige tanker om utbygging av Gundershol­men..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway