Grimstad Adressetidende

Mener rådmannen er inhabil til å utrede Holvik-sak

«Det er naivt å tro at rådmannen, i denne saken, makter å opptre objektivt i sin rolle som saksutrede­r», skriver Karl Meidel Johansen.

- Karl Meidel Johansen

Lesernes mening: Vi

har den siste uken kunnet følge med i en diskusjon mellom ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) og medlem av kommunesty­ret i Grimstad, Arnt Gunnar Tønnessen (V) angående en debatt i kommunesty­ret knyttet til Ragnar Holvik hvor Glimsdal, etter Tønnesens mening, opptrådte uetisk.

Sent på kvelden

under det som skulle vaere en forberedel­se til behandling­en av Holvik-saken, sendte ordføreren ut en lang mail med alternativ­e forslag til vedtak. Dette til tross for at kommunesty­ret for ikke lenge siden hadde bestemt at slikt ikke skulle forekomme – alle saker skulle forberedes i god tid. Tønnessen og flere av kommunesty­rerepresen­tantene reagerte spontant, men Glimsdal kunne etter møtet gratulere seg selv med at om han ikke fikk gjennomfør­t plan A, så lyktes han med plan B – rådmannen ble saksutrede­r for den kommende Holvik-saken.

Her har flere

personer gang på gang hevdet at saken til Holvik ble feilbehand­let og derfor må behandles på nytt, og så blir de samme personene som tilrettela den forrige gjennomgan­gen – rådmannen og hennes stab, satt på jobben. Det er naivt å tro at rådmannen, i denne saken, makter å opptre objektivt i sin rolle som saksutrede­r.

Hun er helt

sentral i de to varslene til Holvik, og er til og med politianme­ldt. Utfallet av saken er dessuten helt avgjørende for hennes fortsatte virke i Grimstad kommune. Dersom Holvik får medhold i sin sak, står jobben hennes på spill. Hun er derfor uten enhver tvil inhabil og skulle aldri ha vaert satt til å forberede denne saken for kommunesty­ret.

Det er sjelden

vi har sett et klarere eksempel på bukken satt til å passe havresekke­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway