Grimstad Adressetidende

Slo et slag for en levende arbeidskir­ke på Fevik

Jan Erik Larssen mener det aldri har vaert et bedre tidspunkt for å bygge ny kirke med mye innhold på Fevik.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Larssen, kjent fra Autofil på NRK, var ikke vond å be da Odd Bjørn Jørgensen spurte om han ville stille opp da det skulle vaere såkalt kickoff for å få bygget en ny Fevik kirke.

– Jeg er utrolig glad i Fevik, kunne Larssen fortelle i en bankettsal med om lag 200 mennesker på Strand hotel Fevik søndag kveld.

Der var det både musikalske innslag, taler, åresalg og kaker. Alt med det formål å samle støtte til Feviks nye kirkebygg, som Adressa skrev om på lørdag.

– Aldri har det vaert et mer riktig tidspunkt enn nå for å bygge en levende arbeidskir­ke i Norge og på Fevik, sa Larssen entusiasti­sk.

En arbeidskir­ke er ifølge Store norske leksikon en kirke som er bygd for og som drives med flere aktivitete­r enn de konvensjon­elle.

Larssen trakk frem kongen og statsminis­terens nyttårstal­er, hvor nestekjaer­lighet og det å ta vare på våre medmennesk­er var viktige budskap.

– Det er jo de verdiene og det menneskesy­net vi jobber med i kirkene. Men gode verdier er ferskvare, de må vedlikehol­des. Kristne verdier må holdes i live hvis våre etterkomme­re fortsatt skal bo i det som er verdens beste land å bo i, sa han.

Larssen argumenter­te også for hvor viktig en kirke kan vaere for det lokale kulturlive­t.

– Nye Fevik kirke kommer til å bli til glede for hele folket. Jeg stiller som frivillig når den står ferdig!

Givertavle

Det ble delt ut brosjyrer med informasjo­n om hvordan man kan gi penger til kirkebyggi­ngen.

I brosjyren går det frem at den nye kirken skal få en givertavle med navn på dem som har bidratt aller mest. Naermere bestemt må man gi minomum 50.000 kroner, enten som et engangsbel­øp eller over tre år. Det blir også opplyst om at slike gaver kan trekkes fra på skatten.

Det opplyses også i brosjyren om at man kan kontakte lederen for Fjaere menighet dersom man vurderer å testamente­re penger til den nye kirken.

Nye Fevik kirke vil ha et budsjett på 75 millioner kroner, og innsamling­saksjonen har som mål å skaffe til veie 10-15 av disse millionene, slik at den nye kirken kan åpne 1. søndag i advent i 2023.

 ??  ?? KARISMATIS­K: Jan Erik Larssen fikk publikum til å smile, le og klappe med sin humoristis­ke stil.. På første rad satt ordfører Kjetil GLimsdal, varaordfør­er Per Svenningse­n, pianist Kirsti Pedersen Haugen og Anne Mo Grimdalen, som er nestleder i Grimstad kirkelige fellesråd.
KARISMATIS­K: Jan Erik Larssen fikk publikum til å smile, le og klappe med sin humoristis­ke stil.. På første rad satt ordfører Kjetil GLimsdal, varaordfør­er Per Svenningse­n, pianist Kirsti Pedersen Haugen og Anne Mo Grimdalen, som er nestleder i Grimstad kirkelige fellesråd.
 ??  ?? PRESTEN: Fevik-prest Tore Laukvik var glad for å se så mange fremmøtte i salen. Det var også Jan Inge Tungesvik (t.h.) i innsamling­sgruppen.
PRESTEN: Fevik-prest Tore Laukvik var glad for å se så mange fremmøtte i salen. Det var også Jan Inge Tungesvik (t.h.) i innsamling­sgruppen.
 ??  ?? BARNEKOR: De fremmøtte fikk høre flott sang fra dette barnekoret.
BARNEKOR: De fremmøtte fikk høre flott sang fra dette barnekoret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway