Grimstad Adressetidende

16-åring med proffdrøm fikk prøve seg

Tobias Wangerud drømmer om å få sitt store gjennombru­dd på Levermyr i år. Onsdag startet han mot gamleklubb­en Start.

- FOTBALL Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Treningska­mpen på Myra endte med 0-1-tap for Jerv. Begge lag stilte med flere urutinerte unggutter, og yngst på Jervs lag var Tobias Wangerud, som skrev under sin første proffkontr­akt med klubben før jul, kort tid etter at han fylte 16 år.

Mot Start synes han laget hadde fortjent et bedre resultat, men likte muligheten til å prøve seg på A-laget. Han har startet en treningska­mp tidligere, mot Express, som han også har spilt for.

Han legger imidlertid ikke skjul på at det betydde noe ekstra å få muligheten fra start i kampen på Myra onsdag.

– Det var gøy å kjenne litt på nivået. Det var et steg opp fra det jeg er vant til, sier Wangerud til Adressa etter kampen.

Grimstadgu­tten har tidligere spilt i aldersbest­emte lag for nettopp Start, og syntes det var spesielt å møte Kjetil Rekdals mannskap som Jerv-spiller.

– Ja, så klart. Jeg har spilt på G16 der og litt på juniorlage­t, så det å spille mot seniorlage­t viser en stor utvikling det siste året jeg har hatt i Jerv, sier han.

Ung trio

Mot Start utgjorde han en midtbanetr­io med Håkon Suggelia og Petter Ølberg (begge 19).

– Hvordan var det å vaere en del av en såpass ung midtbane?

– Det fungerte bra. Vi har spilt sammen på andrelaget før også. Det at trioen funker mot Start viser at fremtiden er lokal for Jerv. Vi stod godt imot, selv om det ble et dårlig resultat.

Har troen på 3-5-2

Jerv har i vinter lagt om fra 4-33 til 3-5-2.

– Det er nye oppgaver offensivt og defensivt, men det har fungert bra. Vi skaper mer og slipper inn mindre. Det tar tid å bli vant til det, men med god sesongoppk­jøring har jeg tro på at det vil fungere bra i sesongen, sier han.

Drømmer om å score mål

Wangerud har satt seg mål for hva han ønsker å oppnå i løpet av sesongen.

– Jeg fikk ikke spilletid i fjor, så jeg håper å få spille og få noen innhopp i år. Det er i Jerv jeg ønsker å slå gjennom. For lagets del håper jeg at vi kommer høyere enn de to siste sesongene, og at jeg kan bidra med spilletid og forhåpentl­igvis også score noen mål. Det er en drøm jeg har å kunne score på Levermyr, sier 16-åringen.

Fornøyd trener

Arne Sandstø tror kampen mot Start ble en laererik opplevelse for ungguttene Wangerud og Ølberg på midtbanen, som begge har minimalt med A-lagserfari­ng fra før.

– De er litt anonyme til å begynne med, men de kommer bedre inn i det. Vi får noen overganger, og da får de brukt farten sin. Det går på kraft og styrke for å stå imot den fysikken som Start har. Og så handler det om gode valg. Det er to talentfull­e unge gutter som har veldig godt av å spille denne kampen, sier han.

Sandstø likte det han så av Jervs offensive spill, til tross for at det ble tap og null mål.

– Vi slet litt med tempoet i starten, men kom mer inn i kampen og dominerte veldig i andre omgang, men vi må vaere mer effektive. Vi hadde mange store sjanser. Det er veldig god øving for oss, sier han.

Tirsdag drar Jerv til Marbella på treningsle­ir. Der møter de Start igjen, og skal også spille en treningska­mp til.

– Det er viktig for oss med to gode kamper. Vi får de to tøffeste motstander­ne til nå i år, og det er viktig for oss å få en målestokk og noe å strekke oss etter, sier Sandstø.

 ??  ??
 ??  ?? SLØSTE: Jerv skapte mange store sjanser, men klarte ikke å score. Her er det Espen Knudsen som får hodet på ballen.
SLØSTE: Jerv skapte mange store sjanser, men klarte ikke å score. Her er det Espen Knudsen som får hodet på ballen.
 ??  ?? STRAFFEBOM: Luke Ferreira (t.v.) skaffet straffe og tok den selv, men Starts keeper reddet både den og Ferreiras forsøk på returen.
STRAFFEBOM: Luke Ferreira (t.v.) skaffet straffe og tok den selv, men Starts keeper reddet både den og Ferreiras forsøk på returen.
 ??  ?? POSITIVT: Tobias Wangerud syntes det gikk greit mot Start da han fikk sjansen fra start i treningska­mpen på Myra.
POSITIVT: Tobias Wangerud syntes det gikk greit mot Start da han fikk sjansen fra start i treningska­mpen på Myra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway