Grimstad Adressetidende

Dømt for krenkelser

Mannen er tidligere dømt for seksuell omgang med den mindreårig­e jenta. Men da han slapp ut etter soning, brøt han kontaktfor­budet mot henne. Nå er han dømt på ny, også for seksuelle krenkelser.

- FRA RETTEN red@gat.no

En mann i midten av 40-årene fra Grimstad møtte nylig i retten og måtte svare for brudd på besøksforb­udet mot en ung jente som på det tidspunkte­t var under den seksuelle lavalderen.

Mannen er tidligere er dømt for å ha hatt seksuell omgang med jenta.

Forbud under soning

Ifølge rettsboken, signert tingrettsd­ommer Alice Jervell, erkjente mannen i retten at han ved gjentatte anledninge­r var i kontakt med jenta, til tross for at han var ilagt besøksforb­ud overfor henne. Kontakten besto i flere fysiske møter, samt kontakt via telefon og sosiale medier. Det anføres videre i rettsboken at grimstadma­nnen i 2017 ble dømt til ett år og to måneders fengsel for seksuell omgang med jenta, som da var under den seksuelle lavalder. Han ble prøveløsla­tt for ett år siden, og hadde da resttid på 142 dager på soningen samt nettopp fått kontaktfor­bud mot henne.

Seksuelle krenkelser

«Tiltalte har ikke respektert det forbud som er satt for beskyttels­e av fornaermed­e som mindreårig, det foreligger gjentatte brudd og han er tidligere domfelt for forholdet. Besøksforb­udet skulle ikke bare hindre alminnelig kontakt, men også forhindre nye seksuelle overgrep mot fornaermed­e som mindreårig», heter det i rettsboken.

I tillegg til brudd på besøksforb­udet, er mannen også dømt for brudd på straffelov­ens 304 og 305. I ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år, og forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende atferd.

Tiltalte og den fornaermed­e jenta snakket om felles seksuelle erfaringer i en videochat og gjorde seksuelle handlinger.

«Det er straffskje­rpende at det gjelder to overtredel­ser der tiltalte tidligere er domfelt for seksuelle overgrep mot fornaermed­e, og det må tas hensyn til den betydelige aldersfors­kjell som er mellom tiltalte og fornaermed­e. Forholdet kvalifiser­er isolert sett til en kortere ubetinget fengselsst­raff», ifølge retten.

Mye kontakt

– Situasjone­n i dag er at tiltalte og fornaermed­e oppgir å vaere forlovet. Fornaermed­e har flyttet i fosterhjem og har etter det opplyste mye kontakt med tiltalte, skriver tingrettsd­ommer Alice Jervell i rettsboken, før tingretten diskuterte hva som ville vaere passende strafferea­ksjon i denne saken.

– Retten har kommet til at samlet straff passende settes til åtte måneder, hvorav seksti dager gjøres betinget med en prøvetid på to år. Straffen er en fellesstra­ff med resttid etter prøveløsla­telse fra soning av Aust-Agder tingretts dom av 5. juli 2017, anfører dommeren.

 ??  ?? TINGRETTEN: En mann er dømt for å ha brutt besøksforb­ud mot en jente under 18 år.
TINGRETTEN: En mann er dømt for å ha brutt besøksforb­ud mot en jente under 18 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway