Grimstad Adressetidende

– Hvorfor slik hast på Gundershol­men?

Ingebjørg Taraldsen ønsker å beholde Gundershol­men så langt som mulig, men med tilrettele­gging for allmennhet­en.

- DEBATT Ingebjørg Taraldsen

Lesernes mening: Gundershol­men er under press. Det drømmes om hva den kan romme av fasilitete­r og investerin­ger. Det siste ønske er et folkebad med alle økonomiske krav til det bygningsme­ssige, sikkerhet og adkomst. Parkerings­mulighet i Arresten og plass til busser i umiddelbar naerhet av holmen, er tynne argumenter og kanskje ikke noen stor fordel. At et folkebad skal ligge så naer sjøkanten er ingen nødvendigh­et.

En stor treningsha­ll er nylig bygget ved UIA, kanskje er der plass til dette påtenkte foretaket. Saltvann og stuping i sjøen kan dessuten skje fra utallige holmer og knatter i kommunen.

Budskapet mitt er: Hvorfor slik hast? Jeg stiller meg bak tidligere Grimstad-patrioter som ber om skjønnsomh­et når det gjelder Gundershol­men! Hva er igjen av kystlinja i byen? Det er blitt en forkjaerli­ghet for å klore prosjekter helt ned mot vannkanten.

En realistisk plan

for Gundershol­men må vaere å beholde den så langt det er mulig, men med tilrettele­gging for allmennhet­en. Stier og benker. God tilgjengel­ighet for rullestolb­rukere. Ikke alle er i besittelse av båt, men her ute kunne alle nyte sjøluft og utsikt. Dette ville bli en utvidelse av Byhaven til rekreasjon for menneskene som bor her. En glede for både turister og lokalbefol­kning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway