Grimstad Adressetidende

Treneren tror Kristine kan ta gull i helgen

Søndag skal Kristine Moland Leiknes delta i sitt første mesterskap i mangekamp. Debutanten har klare mål for søndagens konkurrans­e.

- FRIIDRETT ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Hvis alt går som planlagt så satser jeg jo på å vinne, men alt kan skje. Jeg har konkurrert med de jeg møter på søndag før, og vet nivået deres i de ulike øvelsene. Jeg mener derfor at jeg har gode sjanser til å gjøre det bra, sier Kristine Moland Leiknes.

Jenta som går i 10. klasse bruker vinterferi­en godt, og trener stort sett hver dag i friidretts­hallen sammen med sin trener Ivars Cakurs. Nå er fokuset på helgens konkurrans­e i Sandnes, hvor alle landets mangekjemp­ere fra 15 år og oppover er på plass for å kjempe om UM- og NM-titler.

Gode sjanser

Kristine Moland Leiknes og de andre utøverne i J16-klassen skal konkurrere i de fem øvelsene 60 meter hekk, høyde, kule, lengde, og 600 meter. Kristine Moland Leiknes konkurrere­r til vanlig i høyde, lengde og på 60 meter hekk. Treneren hennes mener at om hun bare leverer som normalt på disse tre øvelsene, så vil det bli medalje, trolig også gull.

– Det er gull vi satser på. Kristine er i norgestopp­en i alle de tre grenene høyde, lengde og 60 meter hekk, så gjør hun det hun skal der, så skal det gå riktig så bra, sier Ivars Cakurs.

Selv har Moland Leiknes mest troen på at det skal bli størst poengsanki­ng i høyde.

– Selv om jeg har hoppet lite høyde det siste året på grunn av skader, så tror jeg at jeg vil gjøre det best der. Jeg er mest skeptisk til 600 meteren, jeg er nemlig ikke så glad i å løpe, smiler hun.

Teknikk

Den siste tiden har hun trent med tanke på dette mesterskap­et, og øvelser hun normalt ikke trener på, som kule og 600 meter har også stått på treningspr­ogrammet. – Treningen vi kjører er ikke helt lik som i konkurrans­esammenhen­g, men vi gjør øvelser som skal gjøre henne best mulig rustet for de ulike grenene hun skal delta i i konkurrans­e. Ellers handler det mye om teknikk her, og vi finpusser stadig. Det er det som er så bra med idrett, man kan alltid bli bedre, sier Ivars Cakurs.

Tidligere har Kristine Moland Leiknes uttalt at det er høyde som er hennes gren, men hun ser ikke bort ifra at det kan bli mangekamp-satsing i tiden fremover.

– Det er vanskelig å si om jeg vil satse på mangekamp, men jeg synes i alle fall at det er gøy å prøve meg. Så får tiden vise om dette er noe for meg, sier hun.

Mesterskap­et i Sandnes er på søndag.

 ??  ?? TRENING: Kristine Moland Leiknes er spent foran mesterskap­et, men tror hun har gode sjanser til å gjøre det bra.
TRENING: Kristine Moland Leiknes er spent foran mesterskap­et, men tror hun har gode sjanser til å gjøre det bra.
 ??  ?? TIL SANDNES: Kristine Moland Leiknes er eneste deltaker fra Sørild i Sandnes i helgen. Treneren Ivars Cakurs skal vaere med.
TIL SANDNES: Kristine Moland Leiknes er eneste deltaker fra Sørild i Sandnes i helgen. Treneren Ivars Cakurs skal vaere med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway