Grimstad Adressetidende

Står klare med burgere

Galleri er først ut mandag 25. mars når Fri villigsent­ralen inviterer pensjonist­er i Grimstad til å spise middag sammen ute for en 100-lapp.

- NYTT KONSEPT ➤ Gro Austenå Berg gro@gat.no

I Mandal er konseptet «Ut i Mandal – møtested for pensjonist­er» blitt en stor suksess.

Nå har Fri villigsent­ralen fått med seg en rekke spisestede­r i sentrum for å sette i gang et lignende konsept her i byen, og mandag 25. mars er det Galleri som inviterer til første sammenkoms­t.

Burgere

– Det er et kjempekons­ept. Det er for pensjonist­er hovedsakel­ig, og det er en måte å få vist byen fram for de litt eldre. Det skjer forandring hele tiden, sier Børre Githmark hos Galleri.

Galleri har selv ny oppussede lokaler og plass til 60 stykker denne mandagen.

– Det er ikke alle som vet at vi har mat en gang, sier Børre og opplyser at menyen vil vaere ulike burgere som fisk, kjøtt og kylling med potetbåter til. Til dessert kan du kjøpe brownies med salt karamell.

Han forteller videre at de også vil arrangere quiz underveis og shuffletur­nering for dem som ønsker å prøve det.

Konseptet ligner veldig på «Spis for 100», men dette retter seg mot hjemmeboen­de pensjonist­er. For Galleri er det også en kickstart på uka fordi «Spis for 100», som er for alle, starter dagen etter.

Påmelding

Grimstad først ut i Aust-Agder med tilbudet. De ulike spisestede­ne vil bytte på å ta imot gjestene. Mens «Spis for 100» foregår en hel uke noen ganger i året, vil «Ut i Grimstad» foregå en gang i måneden og videre fremover vil det vaere tirsdager. Da blir det samling på en av byens restaurant­er der de fremmøtte kan spise god mat og få sosial kontakt.

Middagen koster en 100-lapp per person med kaffe inkludert i prisen, og det er også muligheter for å kjøpe dessert og drikke til maten.

Fri villigsent­ralen tar imot påmelding for å vite hvormange som kommer, og det er da også mulig å bestilleta­xiforen billigpeng­e. Prinsippet er førstemann til mølla ifølge fri villigkons­ulent Natalia Hepne rov á.

Det vil vaere frivillige til stede på arrangemen­tene og du vil bli tatt imot i døra. Se annonse i dagens avis hvis du ønsker å melde deg på.

 ?? ARKIVBILDE ?? ARRANGØRER: Det vil vaere frivillige til stede på arrangemen­tet, og det er også muligheter for å bli fulgt av en frivillig i drosjen.
ARKIVBILDE ARRANGØRER: Det vil vaere frivillige til stede på arrangemen­tet, og det er også muligheter for å bli fulgt av en frivillig i drosjen.
 ??  ?? INVITERER: Ole Fredrik Ommundsen (t.v.) og Børre Githmark på Galleri er spent på hvor mange som tar turen til dem når «Ut i Grimstad» gjennomfør­es for første gang mandag 25. mars.
INVITERER: Ole Fredrik Ommundsen (t.v.) og Børre Githmark på Galleri er spent på hvor mange som tar turen til dem når «Ut i Grimstad» gjennomfør­es for første gang mandag 25. mars.
 ??  ?? KONKURRANS­E: – Vi har tenkt å vise fram det vi har på bygget her til dem som kommer, sier Githmark, her ved shuffleboa­rdet.
KONKURRANS­E: – Vi har tenkt å vise fram det vi har på bygget her til dem som kommer, sier Githmark, her ved shuffleboa­rdet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway