Grimstad Adressetidende

Har tro på sommerjobb

Ingunn Aagenaes, rektor på Drottningb­org ungdomssko­le er enig i at personlig økonomi kunne hatt en større plass i skolen.

- ØKONOMI BLANT UNGE ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

– Jeg vet ikke om hverdagsøk­onomi bør vaere et eget fag, men det burde absolutt vaert en større del av fagene matematikk og samfunnsfa­g. Å laere om penger og økonomi er viktig for alle, sier rektor Aagenaes.

Verdifullt å tjene egne penger

Hun har inntrykk av at ungdom som jobber laerer verdien av penger.

– På denne måten ser ungdommen bedre sammenheng­en mellom arbeid og pengenes verdi, tror jeg, sier rektoren.

Samtalen rundt middagsbor­det

Hun tror det er nyttig om unge får ansvar for penger, at de laerer å spare til noe de ønsker seg eller gleder seg til.

– Jeg tror også det er viktig at foreldre snakker med barna sine om økonomi. Rundt middagsbor­det kan det vaere fint å snakke om prioriteri­nger, ulike typer lån, sparing og forbruk. Jeg tror dialogen i hjemmet kanskje er det som over tid kan vaere den beste måten å skape gode og sunne holdninger til økonomi, sier hun.

På Drottningb­org ungdomssko­le får ikke elevene gå på butikken og handle i lunsjen.

– Hos oss får elevene lunsj på skolen. For ungdom, og for så vidt oss voksne også, er det lett å kjøpe usunn mat i tillegg til at slike «småkjøp» over tid blir store beløp. Det er også hyggelig å sitte sammen og spise i lunsjen, sier hun.

 ?? ARKIVFOTO ?? JOBB: Rektor på Drottningb­org ungdomssko­le tror elever som jobber og får seg sommerjobb, laerer verdien av penger, og ser hva som må til for å tjene en viss sum.
ARKIVFOTO JOBB: Rektor på Drottningb­org ungdomssko­le tror elever som jobber og får seg sommerjobb, laerer verdien av penger, og ser hva som må til for å tjene en viss sum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway