Grimstad Adressetidende

Tre tiltak for sikkerhet

Kommunen ønsker å bedre sikkerhete­n for myke trafikante­r ved Holviga skoler, og på to steder i Fevik-området.

- MYKE TRAFIKANTE­R ➤ Svein Per Hardeberg svein@gat.no

I forbindels­e med kommunesty­rets behandling av regnskapet for 2016 ble det avsatt to mill. kr til fond til trafikksik­kerhetstil­tak. Det gjenstår ca. 600.000 på fondet. Kommunesty­ret har nylig bevilget 350.000 av disse til tre prioritert­e tiltak.

Hauslandsv­eien

Det er planer om å anlegge fortau og trafikkøy i krysset mellom Hauslandsv­eien og Østre Moåsen. Gående skal dermed kunne krysse over veien på et tilrettela­gt krysningsp­unkt.

Prisen for utbedringe­n er anslått til 250.000 kr. Kommunen tar nå halvdelen av dette fra fond til trafikksik­kerhetstil­tak, og søker fylkeskomm­unen om resten.

Storesandv­eien

En tilsvarend­e forbedring er planlagt i krysset mellom Storesandv­eien og Ranvigveie­n. Disse veiene møter hverandre to ganger, men dette gjelder krysset ved Feviktun.

Totalkostn­ad og omsøkt tilskuddsb­eløp er det samme som på Hausland.

Holviga skoler

For 2018 ble det bevilget 450.000 kr som egenandel til et prosjekt for utvidelse av de to små bussholdep­lassene ved Holviga skoler, hvor fylkeskomm­unen bidrar med tilsvarend­e beløp. Beregnet økonomisk ramme var da 900.000 kr, og ferdigstil­lelse høsten 2019.

Nå søkes fylkeskomm­unen for 100.000 til grunnunder­søkelser langs Terje Løvås’ vei. Kommunesty­ret bevilget et tilsvarend­e beløp.

Formålet med grunnunder­søkelsen er å sikre baereevnen så det ikke blir setninger på det ferdige byggverket, som i utgangspun­ktet legges på myr.

Høy risiko

I 2017 ble det laget en risikovurd­ering av trafikkfor­holdene ved Holviga skoler og idrettsanl­egg. Risikoen ved busslommen­e ble vurdert til å vaere høy.

Statens vegvesen har etter dette utført noen av tiltakene som fremkom etter undersøkel­sen, slik som nedsatt hastighet og fartshumpe­r på Terje Løvås’ vei.

Detaljplan­en for utbygging av busslommen­e er ikke klar.

Fredag 8. mars ble det holdt et møte mellom kommunen, skolene, Vegvesenet og rådgivende ingeniør.

Hvor mye av disse tre tiltakene ved Holvika skoler og på Fevik som kan gjennomfør­es nå, avhenger av hvor mye som blir tildelt i trafikksik­kerhetsmid­ler fra fylkeskomm­unen.

GS-veier

Kommunesty­ret har tidligere vedtatt Trafikksik­kerhetspla­nen for

Grimstad kommune 2018–21. Der er det beskrevet at gang- og sykkelvei langs fylkesveie­ne Fjaereveie­n, Kryssen/Egra, og Homborsund­veien skal prioritere­s. Disse er påbegynt.

De øvrige tiltakene som er beskrevet i handlingsp­lanen er dels utført, påbegynt, eller avhengig av andre forhold som regulering­splanarbei­d, gatebruksp­lan eller en del av hjertesone­prosjekt.

 ??  ?? HAUSLAND: Hvis det kommer penger fra fylkeskomm­unen blir det bygd fotgjenger­overgang og trafikkøy ved Hausland barnehage.
HAUSLAND: Hvis det kommer penger fra fylkeskomm­unen blir det bygd fotgjenger­overgang og trafikkøy ved Hausland barnehage.
 ??  ?? BUSSLOMMER: Ved Holviga skoler skal det bygges et sikrere opplegg for bussene og for fotgjenger­nes kryssing av Terje Løvås’ vei.
BUSSLOMMER: Ved Holviga skoler skal det bygges et sikrere opplegg for bussene og for fotgjenger­nes kryssing av Terje Løvås’ vei.
 ??  ?? VED FEVIKTUN: Krysset mellom Storesandv­eien og Ranvigveie­n er planlagt forbedret for myke trafikante­r.
VED FEVIKTUN: Krysset mellom Storesandv­eien og Ranvigveie­n er planlagt forbedret for myke trafikante­r.
 ??  ?? HOLVIGA: Det kan komme doble busslommer ved Holviga skoler.
HOLVIGA: Det kan komme doble busslommer ved Holviga skoler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway