Grimstad Adressetidende

Danser for truede dyrearter og klima

Mandag inviterer denne gruppen dansere til en unik konsert på Eide skole.

- KONSERT Sølvi Kleiva Ugland

Innsendt: Når åtte dyktige bach e lo r studenter fra Norges musikkhøgs­kolesnekre r sammen et konsertpro­gram, har de involvert disse ni dansejente­ne fra Eide kulturaren­a.

De bidrar med dans tilegnet løvenes konge. Og for jentene er det denne gangen med et spirende engasjemen­t, nemlig en hyllest til alle verdens truede dyrearter som i stadig større grad frarøves sine leveområde­r her på kloden. Dette har igjen en aldri så liten link til klimastrei­ken «Fridays for future», der titusenvis av unge elever verden over deltar – nå i disse dager i 1.200 byer i 90 land.

Hvert eneste år siden tidlig på 2000-tallet har Andreas Sønning og studentgru­pper fra Norges musikkhøgs­kole gjestet Eide skole med fantastisk­e konserter. Skolens elever har laert seg å vaere et godt publikum gjennom gode «live» musikkoppl­evelser, og studenter har fått øvelse i å holde skolekonse­rter for aktuell målgruppe. Men i år er første gang elever fra Eide skole involveres aktivt i utøvelsen av selve konsertpro­grammet, noe som passer ypperlig som en del av skolens 25-årsjubileu­m. Denne mandagen skal 7. klasse vaere konsertarr­angør og vertskap.

Både dansejente­ne og musikkstud­entene har forberedt seg grundig. De har vaert på workshop og planleggin­gsmøte på Musikkhøys­kolen i Oslo sammen med sin danselaere­r Guro Elde Paulsen. Hun har utformet koreografi i naert samarbeid med musikkstud­entene og kunstneris­k leder Andreas Sønning. Ekstra gøy er det at lederen for studentgru­ppa er Åse- Maria Bygland Larsen som er godt kjent i Grimstad, etter en rekke opptredene­r her – blant annet i Kulturhuse­t, kirker og Fjaereheia.

I tillegg til skolens elever og ansatte, er støttespil­lere for prosjektet – som FAU, Eide Sanitetsfo­rening og Lions Club Grimstad spesielt velkomne på konserten.

Og det er flere muligheter: Studentene vil også holde konsert i Eide kirke på søndag kveld.

 ??  ?? DANSERE: Evelina Donlan, Oda Marie Holter, Miriam Stray Berntsen, Oda Smeland, Ada Klette, Ayana Jahr Hardy. Liggende foran: Julianne Larsen og Tirirl Bothner. Bak f.v. 2 av studentene fra Musikkhøys­kolen og koreograf Guro Elde Paulsen.
DANSERE: Evelina Donlan, Oda Marie Holter, Miriam Stray Berntsen, Oda Smeland, Ada Klette, Ayana Jahr Hardy. Liggende foran: Julianne Larsen og Tirirl Bothner. Bak f.v. 2 av studentene fra Musikkhøys­kolen og koreograf Guro Elde Paulsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway