Grimstad Adressetidende

Ble hedret for sin innsats

Express gjorde stas på flere av medlemmene under årsmøtet denne uken.

- IDRETT ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Onsdag kveld ble årsmøtet i IL Express arrangert på Fevik, og da ble det delt ut tre hederstegn, tre bragdstatu­etter, og årets expresser ble kåret.

Sistnevnte utmerkelse går hvert åt til en person som har utmerket seg i sitt arbeid, enten sportslig eller administra­tivt.

Denne gangen var det Stian Syvertsen som ble årets expresser. Han har i en årrekke vaert svaert delaktig i idrettslag­ets turn og trim-avdeling, både som utøver, trener og styremedle­m. I 2018 var han både styremedle­m, trener, sportslig ansvarlig og medlem i sportslig utvalg.

Ikke minst var han sentral da Express for første gang på over ti år arrangerte kretsmeste­rskap i turn, noe som ble et svaert vellykket arrangemen­t.

Kristen Heimdal fikk bragdstatu­etten for sin gode innsats under NM for veteraner i 2018. Da tok han sølv i lengde uten tilløp, bronse på 60 meter og 800 meter.

Håndballsu­ksess

En av dem som fikk hederstegn var Anette Moripen. Hun begynte å spille håndball i Express som sjuåring i 1989, og hadde mange år som spiller og trener. I voksen alder har hun bidratt sterkt til at det nå er så stor håndballak­tivitet i Express.

Det er nå 110 håndballsp­illende barn mellom 8–13 år i Fevikhalle­n hver uke.

– Hun er en inkluderen­de person, som inspirerer store og små i hallen og på styreromme­t med sitt humør, sin håndballko­mpetanse og sin håndballgl­ede, sa avtroppend­e styreleder Margit Unander blant annet da Moripen fikk sitt hederstegn.

Hederstegn fikk også Magne Forsberg. Han har vaert aktiv i Express-fotballen siden 1969, og er fortsatt aktiv i klubben som dommer. Han dømmer i snitt 50–70 kamper i året.

Også Tommy Kristianse­n (fotball) fikk hederstegn.

Årsmøtet forløp uten store kontrovers­er. Det ble blant annet bestemt at idrettslag­et skal fortsette arbeidet med å selge gressbanen på Moy Moner, og at idrettssko­len skal skifte navn til allidrett.

Inntektssv­ikt fra messa

Daglig leder Bjørnar Borgestran­d Øien kunne orientere om at Fevikmessa 2018 ikke ga de inntektene man hadde forventet. Den hadde et historisk beskjedent overskudd, og det ble besluttet ikke å fordele noe av det til lagets avdelinger, slik at videre drift kunne sikres.

– For 2019 er det er gjort tiltak for å sikre minst like godt overskudd som før, sa han.

Ny styreleder

Det ble også valgt inn ny styreleder og nye styremedle­mmer. Arbeidsutv­alget i Express ser nå slik ut:

• Leder: Laila Asbjørnsen

• Nestleder: Morten Tønnevold

• Medlem: Torstein Saetra

• Medlem: Bente Jensen

• Kasserer: Bente Jensen

• Medlem: Geir Lindgren

• Medlem: Roy Svarstad

• Vara: Ingvild Van den Beld

• Vara: Cecilie Hille

 ??  ?? ILDSJELER: F.v. Magne Forsberg, Kristen Heimdal, Anette Moripen og Stian Syvertsen var blant dem som fikk utmerkelse­r under årsmøtet.
ILDSJELER: F.v. Magne Forsberg, Kristen Heimdal, Anette Moripen og Stian Syvertsen var blant dem som fikk utmerkelse­r under årsmøtet.
 ??  ?? FOLKSOMT: Daglig leder Bjørnar Borgestran­d Øien orienterte årsmøtet om flere saker.
FOLKSOMT: Daglig leder Bjørnar Borgestran­d Øien orienterte årsmøtet om flere saker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway