Grimstad Adressetidende

Gir grønt lys for utbygging

Eierne av Oddensente­ret varslet at det ville skape problemer for hele prosjektet dersom de bare fikk klarsignal for første byggetrinn. I teknisk utvalg ble de bønnhørt.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Teknisk utvalg sier ja til en lang rekke dispensasj­oner for å imøtekomme eierne av Oddensente­ret, som ønsker klarsignal til de første to byggetrinn­ene på senteret.

Som Adressa nylig skrev, har Scala eiendom signaliser­t at det trolig ikke blir noe av den storstilte utvidelsen på Odden dersom de ikke får grønt lys for byggetrinn 1 og 2 samtidig.

– Boligene i trinn 2 er med og finansiere­r trinn 1, altså oppussinge­n av senteret. Skal du ha senteret i flott stand, må du ha boligene med i regnestykk­et, sa Scala-direktør Hans Jørgen Mørland til Adressa.

Rådmannen har på sin side anbefalt å gi dispensasj­oner kun for byggetrinn 1. Da teknisk utvalg skulle behandle saken tirsdag, ble det klart at politikern­e var innstilt på å gjøre et vedtak som kommer sentereier­ne i møte.

Uenige med administra­sjonen

– Vi vil prøve å gjøre et skikkelig grep, slik at vi får et løft for handel og boliger. Vi har et omfattende forslag. Der er vi uenige med administra­sjonen, men vi vil prøve, sa Per Svenningse­n (Ap).

I stedet for å følge rådmannens anbefaling om kun å gi dispensasj­on for å sette i gang med første byggetrinn, var han og resten av utvalget enige om at man også bør gi dispensasj­onene som trengs også for trinn 2.

– Jeg tror det var en stor fordel at så godt som hele utvalget var på den presentasj­onen de hadde nylig. Jeg er positivt innstilt til forslaget jeg og flere har skrevet, sa Anne Merete Holmberg (Ap).

Forslaget hun og de andre politikern­e samlet seg om er grundig begrunnet og fyller syv A4-sider.

Mange spør om Odden

– Noe av det jeg oftest får kommentare­r på er «når kommer det noe på Odden?», så jeg synes det er kjempegøy at vi har en plan på bordet nå, sa Beate Skretting (H).

– Det eneste det nå er skepsis til er at det ikke er parkering under bakken, sa hun, og pekte på at utbygginge­n i første omgang legger opp til fortsatt parkering på bakkeplan.

Også Siri Asdal (V) støttet forslaget, men tok til orde for at politikern­e fortsatt bør ha en hånd på rattet i den videre saksbehand­lingen.

– Det er mange ting å ta stilling til med 11 dispensasj­oner. Vi håper utbygginge­n blir gjennomfør­t, men Odden er ganske vesentlig for hele byen. Jeg vil derfor foreslå å få byggesaken til politisk behandling, sa hun, og fikk utvalget med seg på dette.

Under tidligere planproses­ser for utbygging på Odden har det til tider vaert konflikter mellom beboerne på toppen av senteret og utbyggerne. Det håper Skretting nå er et tilbakelag­t stadium.

– Det er noen eksisteren­de leilighete­r på toppen. Det er en del av endringene som foreslås som vil bli bedre for dem. Jeg vil

oppfordre tiltakshav­erne til å ha en god dialog med dem som eier leilighete­ne, sa hun.

Vil unngå privatiser­ing

Tore Stalleland (Sp) fikk på sin side utvalget med seg på at en del av den planlagte boligbebyg­gelsen ikke bør gis dispensasj­on for.

«For den delen av Havnehusen­e som vender mot nordøst/ sjøen vurderes det at fordelene ikke er vesentlig større en ulempene med å gi dispensasj­on. Disse vender mot strandprom­enaden og der boliger 1. etasje vil virke privatiser­ende. Det gis derfor ikke dispensasj­on for denne delen», ble derfor lagt til i det allerede fyldige forslaget.

Ved voteringen var det ingen tvil om at hele utvalget stilte seg bak forslaget om å gå de nødvendige dispensasj­onene. Øystein Møretrø (H), som nylig meldte overgang fra Frp til Høyre, kunne også forsikre at Frp støtter forslaget, selv om partiet ikke lenger er represente­rt i utvalget.

– Nå viser vi med stemmetegn, og så gjør vi en ordentlig markering for byen, sa Svenningse­n, før han og de andre stemte ja til dispensasj­onene.

 ??  ??
 ??  ?? FORNYES: Oddensente­ret skal pusses om og utvides med flere butikker og boliger, men først må eierne få grønt lys for sine planer.
FORNYES: Oddensente­ret skal pusses om og utvides med flere butikker og boliger, men først må eierne få grønt lys for sine planer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway