Grimstad Adressetidende

– Vil få inn barnefamil­ier

Johannes Kristianse­n håper boligene på Groheim kan tiltrekke seg yngre kjøpergrup­per.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa skrev nylig om planene for det som vil en ny bydel like ved Berge gård. Her, på en ubebygd tomt vil Aktiv Eiendom Sør AS bygge inntil 60 boliger av forskjelli­ge slag. Selskapet eies av Johannes og Eva Kristianse­n, og tirsdag stilte Johannes Kristianse­n på befaring med teknisk utvalg. Der forklarte utbyggeren at han har stor tro på prosjektet.

– Vi vil få inn barnefamil­ier i sentrum. Her har vi sagt: la oss tenke helt nytt. Her tilrettele­gger vi for barnefamil­ier, sa Kristianse­n.

Arkitekt Bjørn Barexstein har sagt til Adressa at Groheim ikke skal bli noen «eldregetto».

– Jeg liker ikke ordet «eldregetto», men det er eldrebolig­er her, sa Kristianse­n.

På befaringen stilte representa­nter for sameier i Tønnevolds­gate 9, som vil få det nye feltet som naermeste nabo.

De uttrykte bekymring for veiløsning­en i planforsla­get for Groheim, som legger opp til at beboerne i det nye feltet skal kjøre inn fra Tønnevolds­gate via samme adkomst som til boligene i Tønnevolds­gate 9. Veien vil gå inn over parkerings­plassen ved denne blokka.

Sameiet ønsker at det også drøftes alternativ­e adkomstløs­ninger, ettersom den foreslåtte adkomsten vil føre til økt trafikk over deres parkerings­plass.

– Det ble tidlig slått fast at dette er den beste løsningen, innvendte Niels Kaastrup Nielsen i Pollen bygg & eiendom, som har utarbeidet planforsla­get på vegne av Aktiv Eiendom Sør AS.

Ut på høring

– Vi i Senterpart­iet var ikke så happy for forslaget i kommunepla­nen, men vi kan la det gå på høring. Adkomsten til området er noe som kanskje burde vaert belyst sterkere i kommunepla­nen, så man får tilførsel til områdene som legges inn. Det er ikke åpenbart en god løsning, men de andre er ikke åpenbart bedre, mente Tore Stalleland (Sp) da utvalget diskuterte saken.

– Planen er akseptabel, og det så ut til å vaere en utnyttelse man kan få for den flaten, men jeg vil ikke åpne for at adkomstvei­en til Berge gård blir adkomst for det området, sa Per Svenningse­n (Ap), som minnet om bekken som renner mellom Berge gård og planområde­t.

– Jeg er også skeptisk til å ta den bekken, for det er gytebekk for ørret. Her må vi passe på, og jeg vil ikke vaere med på røre bekken, sa han, og stemte med resten av utvalget for å legge planforsla­get ut til offentlig ettersyn.

 ?? TYHOLMEN ARKITEKTKO­NTOR ?? TÅRNHUS: Groheim er tenkt bygget med ulike boligtyper. Midt på tegningen sees tårnhusene, som er eneboliger i tre etasjer.
TYHOLMEN ARKITEKTKO­NTOR TÅRNHUS: Groheim er tenkt bygget med ulike boligtyper. Midt på tegningen sees tårnhusene, som er eneboliger i tre etasjer.
 ??  ?? ADKOMST: Det ble en del diskusjon om adkomsten til området under befaringen. Tore Stalleland (t.v.) i samtale med Johannes Kristianse­n.
ADKOMST: Det ble en del diskusjon om adkomsten til området under befaringen. Tore Stalleland (t.v.) i samtale med Johannes Kristianse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway