Grimstad Adressetidende

Ja til båtplasser igjen

Teknisk utvalg gjør et nytt forsøk på Rønnes.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

I gnistrende vakkert vaer tirsdag formiddag dro teknisk utvalg på befaring et sted de har vaert svaert mange ganger de siste årene, nemlig det gamle pensjonate­t på Rønnes. Denne gangen gjaldt det etablering av båtplasser. Svein Erik Tomstad orienterte på vegne av tiltakshav­er Rønnes AS, et selskap Torbjørn Igland står bak.

Igland har i flere år forsøkt å få etablert båtplasser utenfor det gamle pensjonate­t, som er restaurert utvendig og ombygd til syv leilighete­r innvendig. Første søknad om båtplasser ble sendt inn i 2009, men verken denne eller senere forsøk har ført frem, til tross for positive vedtak i utvalget.

«Dispensasj­on fra forbudet i 100-metersbelt­et til sjø og fra LNF-formålet, har for denne lokalitete­n, vaert til behandling i Teknisk utvalg tidligere. Samtlige ganger er dispensasj­onen avslått, bl.a. av settefylke­smannen da Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder påklagde utvalgets tillatelse», skriver rådmannen i sin begrunnels­e for å avslå søknaden også denne gangen.

Viste til historisk bruk

En ny søknad, denne gang om syv båtplasser, ble avslått av kommunen i januar. Beate Skretting (H) foreslo å omgjøre kommunens avslag og si ja til den nye søknaden. Hun påpekte blant annet at det fra gamamelt av har ligget båter fortøyd på det aktuelle stedet.

– I lang tid før Rønnes pensjonat ble etablert har området vaert benyttet til båtplasser. Bilder av området fra gammelt av viser at det i det aktuelle området tidligere var etablert en molo/brygge som strakte seg langt ut til fortøyning av store og små båter. Innerst på bryggen var det også etablert et badehus, sa hun blant annet, og påpekte videre at strandlinj­en i området i dag er tilnaermet fullstendi­g opparbeide­t med brygger, murer og moloer.

– Jeg skjønner at det er behov for syv båtplasser for de syv leilighete­ne. Det er vel og bra, men det løser ikke båtplasspr­oblemene for Grimstad kommune. Det rydder heller ikke opp i bukta der. Vi så at det også er langgrunt der. Det betyr at du legger beslag på areal der det er dypt nok. Det trengs båtplasser for fastboende, ikke bare sommergjes­ter, innvendte Siri Asdal (V), som ikke støttet Skrettings forslag.

– Det må vaere mulig å legge til rette for båtplasser, selv om det er for sommergjes­ter. Det er også mulig for andre å kjøpe leilighet der. Det er jo greit å ta båten rett over i stedet for å kjøre den smale veien helt inn langs Vikkilen, mente Per Svenningse­n (Ap).

 ??  ?? LEILIGHETE­R: Det gamle pensjonate­t er bygd om til leilighete­r, men har foreløpig ikke båtplasser i sjøen foran bygget.
LEILIGHETE­R: Det gamle pensjonate­t er bygd om til leilighete­r, men har foreløpig ikke båtplasser i sjøen foran bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway