Grimstad Adressetidende

Nå fyller den energiske predikante­n 80 år

Han har reist rundt i en mannsalder for å forkynne de gode nyhetene, og fortsatt taler han Guds ord hver uke til stadig nye mennesker i Norge og i utlandet. Lørdag feires den energifull­e predikante­ns 80-årsdag med 160 gjester fra inn- og utland.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Selv om jeg merker at jeg er på oppløpssid­en i livet, er jeg så takknemlig til Gud for at jeg fortsatt får vaere i full jobb og får vaere så aktiv. Jeg er også privileger­t som får reise rundt i verden med evangeliet, eller de gode nyhetene.

Dette sier Kjell Haltorp til Adressa. Etter at han ble kristen som 22 åring en søndagskve­ld i 1961 på Lillehamme­r, har mannen ustanselig reist rundt for å forkynne og preke evangeliet, eller de gode nyhetene som han kaller det. Overalt og når som helst som anledninge­n byr seg stopper han gjerne folk for å snakke med dem om Gud og hvilket fantastisk liv han kan tilby.

Aktivt liv

I tillegg til å starte og drive egen menighet i Arendal i mange år, har han også vaert en etterspurt predikant både i Norge og i utlandet i mange år. De siste 25 årene har han også drevet sin egen misjonsorg­anisasjon, Reach The Nations, RTN, og har fartet rundt omkring i hele Midtøsten for å dele evangeliet, starte bibelskole­r, oppmuntre lokale kristne til å starte egne menigheter og har drevet nødhjelp.

Alt dette gjør han fortsatt, i tillegg til at han altså reiser rundt i Norge og taler og forkynner hver eneste uke.

– Du har blitt 80 år nå. Hvordan klarer du å holde spiriten oppe etter så mange år?

– Det er et veldig godt spørsmål. Guds ord og det å ha samfunn med ham i bønn er min beste måte å hente styrke og kraft på, og til å få inspirasjo­n og motivasjon på. Det er det som holder meg gående, sier han.

Det siste store prosjektet som han fortsatt håper å få gjennomfør­t snart er å reise til Aleppo i Syria for å treffe venner der som han kan oppmuntre i arbeidet og styrke dem i troen.

– Jeg håpte å få visum til dette i fjor slik at jeg kunne reist ned der før jul, men det fikk jeg ikke. Jeg venter fortsatt på å få svar, sier han.

Stor overgang

En stor overgang i livet fikk han i fjor da kona Liv, eller kjaeresten som han kaller henne, døde.

– Vi hadde vaert kjaerester i 62 år da hun døde, så det er klart at det er et savn og at det er spesielt for meg. Når jeg kommer hjem nå etter å ha vaert på reise noen dager, kommer jeg hjem til et helt stille og tomt hus. Det er klart at skaper tanker i hodet på meg og at det er et savn. Jeg har også blitt en mann som styrer hjemme, hvis jeg ikke blir bedt bort da, sier han. Og innrømmer at Meny er god å ha.

Førstkomme­nde tirsdag er selve 80 årsdagen, men festen og feiringen blir nå til lørdag. Da skal han feires av 160 gjester fra inn- og utland på Q42 i Kristiansa­nd. Og før det er han aktiv hele denne uka med en lang rekke misjonsmøt­er på Sørlandet der flere av predikantv­ennene hans fra Midtøsten er på plass.

– Samtidig som du blir 80 er det laget en ny bok om deg og du er aktiv hele denne uka med en omfattende møtekampan­je på Sørlandet. Når skal du egentlig roe ned og nyte pensjonist­tilvaerels­en?

– Det håper jeg ikke at det blir noe av. Jeg håper jeg får dø med skoa på i tjeneste for Gud, sier Kjell Haltorp og ler godt. ➤

 ??  ?? FORTSATT AKTIV: Til tross for at Kjell Haltorp fyller 80 år til tirsdag, er han «still going strong». Han reiser fortsatt rundt i Norge og verden med de gode nyhetene.
FORTSATT AKTIV: Til tross for at Kjell Haltorp fyller 80 år til tirsdag, er han «still going strong». Han reiser fortsatt rundt i Norge og verden med de gode nyhetene.
 ??  ?? SAVN: Kjells trofaste følgesvenn gjennom 62 år, kona Liv, døde i fjor, og har fått en egen plass på veggen hjemme i stua.
SAVN: Kjells trofaste følgesvenn gjennom 62 år, kona Liv, døde i fjor, og har fått en egen plass på veggen hjemme i stua.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway