Grimstad Adressetidende

Her skal de selge norske designklae­r

Butikksjef Ingvild Øen er strålende fornøyd med å ha fått fast jobb, og at hun kan jobbe med det hun brenner for. Nå gleder hun seg til å bli kjent med byen.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

➤ Den norske designmerk­et Haust åpner butikk i Storgaten. De ansatte jobber iherdig med å gjøre alt klart til åpningsfes­t. Butikksjef Ingvild Øen har stor tro på at sentrum har en lys framtid.

– 3000 varer skal plasseres og legges inn i systemet. Alle klaerne steames før åpning, sier Ingvild Øen, butikksjef i nye Haust Collection som torsdag åpner dørene i Storgaten 18.

De ansatte har nok å henge fingrene i for å få alt på plass.

– Det blir 14-timersdage­r. Vi har et tett tidsskjema. Lokalene er pusset opp, vi har fått gjort mye allerede. Nå gleder vi oss veldig til å møte Grimstads innbyggere, sier Øen.

Hun er ny butikksjef og ble ansatt i fast stilling 1. mars. Øen bor på Fevik og har to barn.

– Det er veldig deilig å endelig ha fått fast jobb. Det er vanskelig å få fast jobb på Sørlandet og jeg har hatt mye vikariater, både i butikker, i barnehage og på skole. Men nå har jeg virkelig fått drømmejobb­en, sier Øen og stråler.

Interesse for tøy hele livet

Hun forteller at helt siden hun var liten har hun vaert interesser­t i tøy og mote.

– Jeg pleide å kle opp min fire år eldre søster og be henne snu seg i alle retninger, slik at jeg skulle se hvordan det så ut. Moteintere­ssen har fulgt meg hele livet, sier butikksjef­en.

– Haust er et norsk designerme­rke av høy kvalitet. Dermed koster det litt også. Det er ekteparet Janne og Kristoffer Haust som står bak kolleksjon­ene.

Øen forteller at tøyet er tilpasset den skandinavi­ske kvinnen og i alderen 35+, men at også yngre jenter og kvinner er glad i

– Vi ønsker også å ha ansatte i ulike aldersgrup­per, for å speile ulike kundegrupp­er, sier hun.

I tillegg til tøy, har de også sko og vesker og spaprodukt­er.

Har stor tro på Grimstad

Øen blir butikksjef både i sentrum og i Haust-butikken på Harebakken i Arendal. Butikken har meldt seg inn i Grimstad Min by og vil vaere med på alt som skjer hele året.

– Vi satser stort på Grimstad nå, og har stor tro på byen. Vi kommer til å gi alt, hele året og gleder oss til å samarbeide med butikkene rundt om å gi gode kundeopple­velser, sier Øen.

Mote og mennesker

Amalie Haaland (18) og Tina Mariell Severinsen (26) skal jobbe i den nye Haust-butikken i Storgaten. De er også i full sving med å klargjøre butikken, og gleder seg veldig til åpning.

Haaland går siste året på Dahlske og Severinsen jobber på Grimstad hudpleie i tillegg.

– Det er gøy å jobbe med mote. I tillegg liker jeg å møte mennesker og gi dem god kundeservi­ce, sier Haaland.

Butikksjef Øen forteller at de skal ha en sofa- og kaffekrok i butikken.

– Vi vil at alle skal føle at de kan komme inn her, bli kjent med tøyet og sette seg ned, uten at det skal vaere noe kjøpepress. Nå ønsker vi først og fremst å bli kjent i byen og at folk blir kjent med oss, sier hun.

 ??  ?? FOTO: Camilla Hovstø
FOTO: Camilla Hovstø
 ??  ?? FINT: Amalie Haaland og Tina Mariell Severinsen synes det er mye fint i Haust-butikken. De skal jobbe deltid, ved siden av annen jobb og skole.
FINT: Amalie Haaland og Tina Mariell Severinsen synes det er mye fint i Haust-butikken. De skal jobbe deltid, ved siden av annen jobb og skole.
 ??  ?? FORVENTNIN­GSFULL: Ingvild Øen gleder seg stort til å ta imot kunder når de åpner dørene til den nye klesbutikk­en i Storgaten.
FORVENTNIN­GSFULL: Ingvild Øen gleder seg stort til å ta imot kunder når de åpner dørene til den nye klesbutikk­en i Storgaten.
 ??  ?? STEAM: Alt tøyet steames i butikken. Amalie Haaland er i full sving.
STEAM: Alt tøyet steames i butikken. Amalie Haaland er i full sving.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway