Grimstad Adressetidende

Åpner Grimstads første indiske

I to år har gatekjøkke­net Kebabish i Storgaten servert amerikansk­e pizzaer og hamburgere og tyrkiske kebaber, men nå utvider de menyen. Dermed får Grimstad sitt aller første indiske matsted.

- ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Når Raza Ghulam nå også har begynt å selge indisk mat fra Kebabish i Storgaten, er det den aller første restaurant­en som gjør det i Grimstad.

– Vi har endret litt på konseptet vårt. Før var det bare kebab, pizza og hamburgere, men nå har vi også startet med indisk mat. Mange har savnet det her i Grimstad og spurt etter det, så nå prøver vi oss med litt takeaway. Vi vil derfor gjerne at folk kommer for å smake på maten vår.

Dette sier Raza Ghulam til Adressa tirsdag.

Ble godt mottatt

Da er det bare noen få dager siden de lanserte dette nyeste spisetilbu­det i Grimstad, og det slo an.

– Vi begynte å selge dette nå i helgen som var, og uten at vi har drevet noen som helst reklame eller fortalt noe om dette, hadde vi veldig godt besøk i helgen. Det var mange som var innom og som kjøpte mat av oss, sier han.

Ghulam er selv kokk og skal lage maten sammen med sin andre kokk, Mohammad Munir. De kommer opprinneli­g fra Pakistan begge to, men Ghulam sier at før 1947 var India og Pakistan ett land og at maten derfor er den samme i begge landene. Matlaging er også hans jobb og hobby, og han har jobbet og drevet utallige indiske restaurant­er i Norge de siste 25 årene. Både i og utenfor Oslo. Han vil ikke si hvilke restaurant­er dette var, men sier at det var kjente, indiske restaurant­er.

Kjente retter

Til tross for at det bare bor noen få familier fra India og Pakistan i Grimstad, har byen nå altså fått sitt første spisested med mat fra dette landet.

Og dette er retter mange nordmenn kjenner igjen: tikka masala, korma og rogan josh, i tillegg til nanbrød, selvfølgel­ig.

– Vi har 12–15 retter på menyen, men vi kan lage alt det folk spør om. Vi kan også levere mat til større selskaper, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? GRIMSTADS ALLER FØRSTE: Kebabish og eier Raza Ghulam har nå utvidet menyen, og serverer nå også indisk mat. Det er han den aller første som gjør i Grimstad.
GRIMSTADS ALLER FØRSTE: Kebabish og eier Raza Ghulam har nå utvidet menyen, og serverer nå også indisk mat. Det er han den aller første som gjør i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway