Grimstad Adressetidende

Skal åpne nytt apotek i byen

Grimstad sentrum får sitt tredje apotek, når en gjeng fra det veldrevne apoteket på Fevik, Apotek 1, nå flytter på seg til Grimstad.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Grimstad sentrum får sitt tredje apotek, når Bartosz Chyzy skal åpne Apotek 1 i de gamle lokalene til Kid i Interiørgå­rden. Åpningen skal vaere 10. april.

– Apoteket på Fevik vil bestå, men vi er en gjeng fra apoteket der som nå ønsket oss nye utfordring­er, så nå vil vi åpne apotek her i Grimstad, forteller Bartosz Chyzy, som har vaert daglig leder for Apotek 1 på Fevik i åtte år.

Nå er han og flere av hans kompanjong­er i gang med å flytte inn i de gamle lokalene til Kid i Bark Silas vei, rett ved siden av Meny. Her skal som kjent også Rema 1000 inn om kort tid, de skal inn i de gamle lokalene til Fargerike.

– Vi er veldig fornøyde med lokalene her, og jeg tror det er positivt både for oss og for Rema 1000 at vi samlokalis­erer oss. Det er for øvrig viktig for kjeden vår. Ellers syns vi det er veldig flott at vi er på gateplan her, og at det er så gode parkerings­muligheter, sier Chyzy, som nå blir daglig leder for det nye apoteket.

Mener det er et behov

Chyzy og kollegene Richard Andre Czysz og Anja Thorsen, har stortrivde­s på Fevik, og det er ikke noen annen grunn til at de flytter på seg enn at de var sultne på nye utfordring­er.

– Jeg har jobbet på Fevik siden vi åpnet der for tolv år siden. Jeg tror det er sunt å flytte litt på seg, og prøve noe nytt. Og så er det veldig gøy å vaere med å starte noe fra starten av da, sier Anja Thorsen.

I tillegg til Thorsen, Bartosz Chyzy og Richard Andre Czysz, vil to andre jobbe fulltid i det nye apoteket som altså skal inn i Interiørgå­rden.

– I tillegg vil vi få inn noen som kan jobbe her på lørdager, noen sommerhjel­per og også tilkalling­svikarer, sier gjengen, som er helt klare på at det er plass til et tredje apotek i Grimstad sentrum, det fjerde i kommunen totalt.

– Selv om det var et apotek som ble lagt ned i Storgaten for noen år siden, så mener jeg det er marked for et apotek til. Så lenge man jobber riktig, har et bra konsept, og god service, så vil man kunne lykkes, sier Chyzy.

Travelt før åpningen

Staben på det nye apoteket er godt i gang med oppussinge­n i lokalene som tidligere huset Kid.

– Vi skal ha åpning 10. april, dagen før Rema 1000 åpner sin butikk. Da blir det åpningsfes­t her fra onsdag til og med lørdag med gode tilbud, noen gratisprod­ukter, kaffe og kake, sier Bartosz Chyzy.

Men fram til da vil det bli en travel tid. 60 paller med hyller skal opp, noe firmaet Bico sørger for, og fra og med 4. april vil de ansatte på apoteket jobbe med å få varene sine på plass.

– Vi får et stort parti med varer 4. april, så da må vi bare jobbe på for å få alt på plass til åpningen. Men vi er klare for å jobbe dag og natt så vi kommer i havn, sier Chyzy, som gleder seg stort til å åpne det som blir Grimstads største apotek, med sine 223 kvadratmet­er, der 122 av dem er butikkarea­l.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang, og har stor tro på at det kommer til å gå meget bra, avslutter han.

Apoteket åpner altså 10. april, mens Rema 1000 åpner rett ved siden av dagen etter. Da åpner også Fargerike opp dørene til sin nye butikk der Rema 1000 var før. Kid åpner etter påske.

 ??  ??
 ??  ?? PÅ FLYTTEFOT: Denne trioen har jobbet på Apotek 1 på Fevik i mange år. Nå flytter de inn i lokalene hvor Kid holdt til tidligere. F.v. Richard Andre Czysz, Bartoz Chyzy og Anja Thorsen.
PÅ FLYTTEFOT: Denne trioen har jobbet på Apotek 1 på Fevik i mange år. Nå flytter de inn i lokalene hvor Kid holdt til tidligere. F.v. Richard Andre Czysz, Bartoz Chyzy og Anja Thorsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway