Grimstad Adressetidende

Antonsen til MDG

Tidligere Grimstador­dfører for Venstre, Hans Antonsen, har igjen meldt seg inn i et politisk parti. Men denne gangen er det ikke Venstre.

- SAMFUNN ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Ja, det stemmer at jeg meldte meg inn i Miljøparti­et de Grønne (MDG) i dag.

Dette bekrefter tidligere ordfører gjennom åtte år for Venstre i Grimstad, Hans Antonsen, overfor Faedrelans­vennen søndag kveld.

Det skjer etter at Antonsen tidligere på dagen la ut et innlegg på sin egen bloggside der han forteller om bakgrunnen for valget sitt. Sentralt i valget var blant annet klimastrei­ken som ble arrangert blant skoleungdo­mmer mange steder i landet på fredag, også i Grimstad.

Ble påvirket av ungdommen

«Denne helga har eg tenkt mykje på kva det for meg skal bety å vere ein ansvarleg vaksen. Grunn, sjølvsagt: Skuleungdo­m som streikar i protest mot vår manglande klimakamp. Det er så lett berre å rose dei, takke for engasjemen­tet og seie at jammen dette, det lovar godt for framtida. For så igjen la tankar og sinn bli fylt av vår eiga travle notid, business as usual, mykje vi må rekke og dessverre ein heil del vi ikkje kan få gjort noko med. Slik er det berre», skriver Antonsen blant annet i innlegget.

«Denne gongen er det ei kraft og eit alvor i dei unges opprør som eg kjenner må få følger for meg sjølv. Det er noko eg vil ta konsekvens­en av. Ikkje fordi eg har dårleg samvit for eigen klimainnsa­ts. Det er heller tvert om, eg har brukt størstedel­en av mitt arbeidsliv i det partiet som i lang tid var det grønaste», skriver Antonsen.

Deretter forteller han om at hans første betalte jobb for Venstre var under stortingsv­algkampen i 1989. Han jobbet da som ung rådgiver for Arne Fjørtoft og var med på å løfte fram klima som en hovedsak den gangen.

Etter det har det gamle partiet hans gått i regjering med Frp. Dette var som kjent så tungt å svelge for Antonsen at han i 2017 valgte å melde seg ut av Venstre.

Etter at han forlot ordførerko­ntoret på rådhuset i Grimstad etter valget i 2015, da han hadde vaert ordfører fra 2007 til 2015, har han jobbet, og jobber i dag, som administre­rende direktør ved Kilden i Kristiansa­nd. Fire år etter at han meldte seg ut av politikken, er han nå altså inne igjen.

– Min måte å svare på

– Dette er for det første min måte å svare på klimaopprø­ret på, ved å gjøre noe konkret som følge av streiken. For det andre ønsker jeg å oppfordre andre voksne til også finne ut hva de konkret vil gjøre med utfordring­en de unge har gitt oss, sier han til fvn.no, som først omtalte saken.

Det er likevel ingen ny, aktiv politiker vi her ser.

– Nei, jeg ønsker først og fremst å ta standpunkt og har ingen politiske planer lagt nå. Jeg ønsker bare å vise at det sterke engasjemen­tet fra mange unge gjør inntrykk, det er min måte å heie på ungdommen på, sier han til avisen i Kristiansa­nd.

– Hva synes du om Venstres miljøprofi­l i dag?

– De har solid program, men de er del av konstellas­jon i regjeringe­n som ikke løfter det høyt nok på den politiske dagsorden. Og vi har jo sett under landsmøtet i helgen at Senterpart­iet sånn sett er Frps tvillingbr­or i å fortrenge klimautfor­dringene. Min lange politiske laering handler om at man kan sette agenda, det er veldig påvirkbart, og at det er mulig å jobbe for at klima- og miljøspørs­mål i langt større grad må få påvirke den politiske debatten, sier han til slutt.

– Gull verdt

Esben Moy, dagens guppeleder for MDG i kommunesty­ret i Grimstad og 2. kandidat for partiet ved høstens fylkesting­svalg er strålende fornøyd med sitt nye medlem.

– Dette synes jeg er veldig bra. Og saerlig når han valgte oss på det grunnlaget han oppga, nemlig de unges klimaengas­jement. Det synes jeg er strålende, og det viser at engasjemen­tet de unge nå har også slår ut på oss eldre, og det er bra. Det er også klart at hans politiske tyngde og erfaring vil vaere til stor hjelp for oss og hele partiet. Den er gull verdt for oss, sier Moy, som også legger til at dersom han har tid er Antonsen hjertelig velkommen både i lokalpolit­iken og på fylket.

– Nei, dette er veldig positivt for oss, sier han.

 ?? ARKIVFOTO ?? ENGASJERER SEG IGJEN: Tidligere ordfører for Venstre i Grimstad gjennom åtte år, Hans Antonsen, har nå meldt seg inn i et politisk parti igjen, men denne gangen falt valget på MDG.
ARKIVFOTO ENGASJERER SEG IGJEN: Tidligere ordfører for Venstre i Grimstad gjennom åtte år, Hans Antonsen, har nå meldt seg inn i et politisk parti igjen, men denne gangen falt valget på MDG.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway