Grimstad Adressetidende

Vil ha hverdagsøk­onomi inn i skolen

Ordførerka­ndidat Lene Langemyr følger opp innspill fra blant andre banksjef Gordon Tobiassen i SR-bank om at unge må laere mer om personlig økonomi.

- Lene Langemyr Ordførerka­ndidat (Frp)

Lesernes mening: FrP har over lengre tid og på nasjonalt plan, påpekt at laererplan­en i skolen må vaere mer tilpasset for å forberede barna for fremtiden. Både innen basisfag, men også innen livsmestri­ng og andre utfordring­er som elever vil møte. Dette vil også innebaere personlig økonomi.

Det er derfor veldig bra at både Bjørn Engen og banksjef Jan Gordon Tobiassen i SR-bank nå setter ekstra fokus på hverdagsøk­onomi blant unge, og FrP støtter forslaget deres fullt ut.

En ny laereplan er på trappene som Stortinget skal vedta. Jeg har derfor allerede nå hatt samtaler og spilt forslaget deres inn til leder av forskning- og utdannings­komiteen, Roy Steffensen. Når et nytt fag skal inn i skolen, betyr det også at noe må ut, eller bakes inn i noe annet. Det er derfor viktig at dette må sees på i sammenheng med nettopp den nye laereplane­n. Det finnes likevel flere tiltak hver enkelt skole kan starte med allerede nå, og det oppfordrer jeg alle laerere til å tenke på når de legger de pedagogisk­e ukeplanene.

I matematikk på barneskole­nivå, kan man for eksempel benytte personlig økonomi som eksempler, og i oppgaver. I ungdomssko­len kan det vaere mer dybde. Mye kan gjøres med litt kreativite­t.

Fremskritt­spartiet har stor tiltro til at skolene selv kan organisere hverdagen deres på best mulig måte, og hva som vil vaere best for barna. Som nestleder i oppvekst- og utdannings­utvalget har jeg den gleden av å følge skolene våre tett. I Grimstad tar de elevmedvir­kning på alvor, og jeg ser et brennende engasjemen­t fra laerere og ledere som benytter mange timer for at barna skal få best mulig undervisni­ng. Skolen er der for elevene, og når det er personlig økonomi som er viktig, bør samfunnet følge med i den utviklinge­n og legge til rette for det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway