Grimstad Adressetidende

Birk skal ta trippelen

Birk Svendsen vil legge igjen mye svette og energi på strekninge­n mellom Rena og Lillehamme­r dette året. 20-åringen fra Fevik har nemlig bestemt seg for å ta Birkebeine­r-trippelen.

- Svein Halvor Moe red@gat.no

Birk Svendsen kommer til å legge igjen mye svette og energi på strekninge­n mellom Rena og Lillehamme­r dette året. 20-åringen fra Fevik har nemlig bestemt seg for å ta Birkebeine­rtrippelen.

– For å oppfylle kravene til den er jeg i løpet dette kalenderår­et nødt til å fullføre Birkebeine­rrennet, Birkebeine­rløpet og Birkebeine­rrittet. Jeg har nå gjort unna rennet som på papiret er den tøffeste disiplinen, sa Birk etter at han hadde gjort seg ferdig med de 54 kilometern­e mellom Rena og Lillehamme­r.

De godt og vel fem milene ble en kraftanstr­engelse for Svendsen som satset på langrenn fram til i 17-årsalderen. Han har derfor diagonalte­knikken i ryggmargen. Det var likevel en spent og forventnin­gsfull Imåsløper som gjorde unna de siste forberedel­sene foran starten i det mest prestisjef­ylte langløpet. Birk måtte innrømme at han ikke helt visste hva som var i vente da han tok på seg ski og den obligatori­ske ryggsekken.

Livets lengste skitur

-Det største spenningsm­omentet var hvordan det ville bli å gå så langt. For jeg har aldri begitt meg ut på tilsvarend­e distanser, sa Birk som fikk føle på kroppen at det er stor forskjell på å gå ti kilometer som han som oftest gjorde som juniorløpe­r, og en distanse som er nesten seks ganger lengre. De mange høydemeter­ne bidrar til at Birkebeine­rrennet blir en ekstra stor utfordring.

Det er blant annet tre fjellparti som alle ligger 1000 meter over havet som skal forseres før han er fremme på Lillehamme­r. Birk kunne fortelle til Grimstad Adressetid­ende at han i utgangspun­ktet hadde bare et mål for øye da startskudd­et smalt. Det var å komme seg til mål på anstendig vis. Det klarte den lokale deltakeren selv om det var tøffe tak underveis.

Fikk testet viljestyrk­en

– Jeg må vaere så aerlig å si at treningsgr­unnlaget ikke var det beste. Jeg var nok ikke godt nok forberedt på det som ventet. Men jeg berget meg på at jeg trente bra i ung junioralde­r og har brukbar teknikk. Viljestyrk­en ble imidlertid satt på prøve. Jeg fikk underveis god tid til å tenke over hva jeg egentlig hadde begitt meg ut på, sa Birk som var litt skeptisk til de bratte motbakkene i starten. Det var nesten to mil med sammenheng­ende motbakker til å begynne med.

– Hva vil du huske best fra din første start i Birkebeine­rrennet?

– Det er uten tvil den flotte stemningen underveis og den mestringsf­ølelsen jeg kjente på etter målgang. Det var godt å bli ferdig.

– Nå er det bare å flytte fokuset over på løping i forbindels­e med at jeg skal delta i Birkebeine­rløpet i juni. En ny start er ikke det første du tenker på rett etter målgang. Men jeg regner med at det skal gå greit å motivere seg for et nytt arrangemen­t, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? I MÅL: Birk Svendsen hadde grunn til å vaere fornøyd da han hadde fullført Birkebeine­rrennet for aller første gang.
I MÅL: Birk Svendsen hadde grunn til å vaere fornøyd da han hadde fullført Birkebeine­rrennet for aller første gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway